Burgoo este o tocana americana specifica statului Kentucky, unde este si gazduit un festival dedicat acesteia. Gatind-o mie mi s-a parut ca seamana mult cu gulasul nostru, cu cateva ingrediente diferite – specifice bucatariei americane, avand insa o consistenta mult mai usoara.
Burgoo se gateste in cantitati industriale, la ceaun, si se pare ca se trage din tocanele irlandeze. Nu s-a nascut dintr-un concept prea nobil sau de cuisine, ci din nevoia oamenilor de a folosi resturile de carne de prin casa, pentru a evita sa le arunce. De aceea burgoo nu are o reteta stricta, se poate gati cu mai multe tipuri de carne si legume.
Noua ne-a placut mult, semanand mult cu gulasul dar fiind mult mai usor!
Ingrediente
carne de porc (puteti adauga si carne de vita si carne de pui)
1 ceapa mare
cativa catei de usturoi
1 ardei
2 morcovi
1 conserva de rosii bucati
2-3 cartofi
1 conserva de fasole boabe
1 conserva de porumb
sare, piper
cateva lingurite sos Worcestershire
cateva lingurite sos chilli
La preparare lucrurile sunt foarte simple: caliti bine carnea pana se rumeneste si abia apoi adaugati ceapa si usturoiul si mai caliti un pic impreuna.
Stingeti cu putina apa (sau supa daca aveti), adaugati conserva de rosii, ardeiul, morcovii si cartofii si lasati sa fiarba incet la foc mic cam doua ore.
Aproape de final adaugati fasolea, porumbul, sosurile si condimentele.
E alegerea voastra cat de gros vreti sa faceti sosul. Eu l-am facut cu mai mult sos si l-am servit cu paine proaspata. Dar puteti lasa si mai putin sos, scoateti cartofii din compozitie si serviti cu pireu.
Wow, arata superb, o sa fac si eu dar probabil cu vita ca sa manance si fata mea. Culorile din farfurie iti iau ochii 🙂
Wow ce bunatate !!!!!!Trebuie sa o testez, arata minunat !
@Laura – reteta se face si cu vita, dar eu nu prea gatesc cu vita ca nu mananca barbatul ;))
@ Sylvia – sa o testezi ca merita. cu o paine proaspata, crocanta….:))
Ama, am facut-o si pe asta marti seara, am folosit muschiulet de porc, a iesit la fel de gustoasa pe cat imi inchipuiam ca o sa iasa. Preferata mea ramane tot cea de pui, dar si asta e un deliciu (a mancat pana si sora mea care nu prea consuma carne de porc). Multumim pentru toate retetele minunate pe care ni le impartasesti!
@Laura – ma bucur mult ca v-a placut si reteta asta 🙂 sper sa ma lase cea mica sa experimentez cat mai multe retete si de acum inainte 🙂