0
2 In Uncategorized

Jocul cu sireturile

010 

 Am avut bafta sa gasesc la un nene in piata, nou-noute, aduse din Germania, un set de dezvoltare motorie fina. In ce consta setul? In cateva desene cartonate gaurite si o mana de sireturi. Ceva ce se poate cu usurinta improviza si acasa de ne-ar veni ideea :))

Activitatea consta in a incuraja copilul sa introduca siretul in gauri. Teoretic, pe ambalajul jocului, scria de la 3 ani. Eu i l-am dat Nataliei la 1.5 si la inceput i-a fost dificil sa se coordoneze cu atata exactitate incat sa introduca siretul. Dar dupa mai multe incercari a reusit.
A fost interesant sa urmaresc foarte clar si concret evolutia ei in indemanare cu acest exercitiu.

Asadar, daca nu aveti jocul in sine (sincer nici nu stiu daca se gaseste in magazine asa ceva), il puteti improviza voi foarte usor din carton (colorat) si sireturi. Gaurile la noi sunt foarte mici, dar cred ca ar merge mai usor la un copil mic cu gauri mai mari.

Si nu uitati sa va distrati!

 012 (2)

016 (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ioana
  29/01/2013 at 16:31

  Vai isteata esti… nici nu imi vine ca cred cate activitati frumoase si constructive poti gandi! Alternativa uitatului non-stop la desene animate (pe care o intalnesc cel mai adesea) nici nu se poate compara.

  Inca nu am bebe sa pot aplica si eu ce povesteti, dar am sa notez ideile tale sa le pun la pastrare 🙂

  Multumesc tare tare mult si felicitari!!

 • Reply
  ama
  31/01/2013 at 07:30

  Iti multumesc mult Ioana 🙂

 • Leave a Reply