Sunt o mare consumatoare de inghetata si probabil subconstientul m-a impins sa ne mutam intr-un sat in care este fabrica de inghetata :)) Dar pentru ca (inca!) nu am acces la raurile de inghetata profesionala am decis sa imi iau soarta si pofetele in propriile maini si sa imi fac eu singura inghetata.
Aveam mici temeri pentru ca stiam ca inghetata de casa nu iese la fel de fina si cremoasa, dar cu aceasta reteta si un pic de grija pentru inghetata in timp ce ingheata am ajuns la un rezultat foarte buna.
Ingrediente
250 grame de capsuni
3 linguri de zahar
300 ml de smantana de la Lactitalia
150 gr de zahar
3 galbenusuri
250 gr de mascarpone de la Lactitalia
Mai intai pasati cu o furculita capsunile. Nu vreti sa faceti nici o pasta, dar nici nu vreti sa lasati bucati prea mari in care sa muscati cat sunt inghetate bocna! Ele vor lasa si un suc foarte aromat si colorat, peste care veti presara 3 linguri de zahar si le veti amesteca bine. Lasati deoparte.
Cu mixerul amestecati smantana, ouale si 150 gr de zahar. La final integrati mascarpone amestecand usor dar temeinic pentru a obtine o pasta omogena.
Apoi adaugati capsunile si amestecati din nou pana aveti o compozitie omogena.
Turnati inghetata intr-un vas (eu am folosit o cutie de inghetata din comert) si puneti la congelator.
Urmeaza un pas foarte important pentru inghetata de casa!
Eu mi-am setat alarma si la fiecare 90 de minute am scos inghetata din congelator pentru a o amesteca. Astfel evitati formarea bucatilor de gheata si obtineti o inghetata cremoasa.
si de cate ori repetam operatiunea aceasta? cate ore trebuie sa stea la congelator ca sa ajunga la consistenta dorita?
pai depinde de recipient si de legile fizicii 🙂 pentru recipientul meu (care era destul de inalt) a stat la congelator cam 5 ore.
Este excelenta si foarte simplu de preparat..o s-o repet toata vara, cu diferite fructe.
Multumesc, Ama!
cu mare drag 🙂
imi place reteta deoarece are in compozitie si mascarpone!
sunt sigura ca este delicioasa inghetata 🙂
te pup!
Delicious Flavours da, mascarpone e ideal in inghetate 🙂
Buna! Suna foarte bine reteta 🙂 Am o intrebare: se poate folosi frisca lichida in locul smantanii (nu gasesc smantana asa grasa, decat de max 20%) Multumesc anticipat!
Bogdan poti folosi si frisca, dar si smantana mai slaba 🙂