Stiu ca inca nu prea e vara, ca inca diminetile sunt racoroase si e bine sa avem un jerseu la noi. Dar gata! Eu m-am saturat sa astept si declar deschis sezonul inghetatei!

Si nu puteam incepe anul cu orice fel de inghetata, ci am ales sa fac una care sa fie pe gustul tuturor si sa fie un veritabil desert, fin si aromat.

Ingrediente
1 banana
cantitati egale de iaurt si unt de arahide (eu am folosit cam 150 gr din fiecare)
miere (daca mai e cazul)

(Mai puteti adauga si fructe de padure in compozitie. )

50 gr ciocolata Noir
1 lingura smantana
bucatele de nuca (eu am avut un pic de nuca caramelizata. ramasa de la o prajitura)
bucatele de zmeura
fulgi de nuca de cocos

Amestecati cu blenderul banana, iaurtul si unul de arahide, pana veti avea o compozitie cremoasa. Turnati compozitia in forme de inghetata.

Lasati compozitia la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Topiti ciocolata impreuna cu smantana in bain marie.
Scoateti formele de la frigider si tinti-le cateva secunde sub jet de apa rece. Scoateti inghetata si puneti-o pe un platou. Inmuiati rapid inghetata in ciocolata si presarati cu nuca, zmeura si cocos. Puneti farfuria cu totul inapoi la congelator si serviti cand doriti.
Sa vina vara! 🙂

 

PS Trebuie sa va fac o mica marturisire. Dupa ce le-am imbracat initial in ciocolata, cand le-am scos sa le mancam, am mai topit putina! Double-chocolate 🙂