A venit vara si avem liber sa ne desfatam cu deserturi reci. Foarte reci! 🙂
Copil fiind am suferit de boala grea. Mai mereu aveam rosu in gat si mama ma ungea cu albastru de metil. Amintirea albastrului de metil este inca vie in memoria mea si inainte de a avea copil imi imaginam ca inghetata nu se da pruncilor decat dupa ce isi iau buletinul (sau ma rog, undeva in zona aia :))), doar-doar ii poti scapa de nenorocirea de „gat rosu”.
Dar apoi am mai invatat si eu cate ceva si iata cum, la 2 anisori, reluam deliciosul obicei de anul trecut de a consuma deserturi inghetate in varf de bat.
Evident, o fi buna inghetata, dar nu a pus limbuta inca pe cea din comert pentru ca: 1). Nu stiu ce bazaconii se pun in ea (zaharul in exces fiind ultima mea grija!) si 2). Nu ar fi pacat de bunatate de fructe si alte minunatii pe care le pot eu oferi sub forma de desert irezistibil?! 🙂 Pai vedeti? 2-0 pentru inghetata facuta de mine! 🙂
Dar sa trecem insa la exemplul de azi si sa va povestesc cam ce am pus in aceasta inghetata.
Ingrediente
1 cana de kefir
1 banana mare
1/2 cana de cirese
2-3 lingurite de seminte de chia
Prepararea e…foarte simpla! 😉 Am dat in blender ingredientele, am amestecat in crema obtinuta semintele de chia si am turnat in formele de inghetata. Ce a ramas, am servit pe post de budincuta.
Puteti adauga si miere, mie mi s-a parut suficient de dulce si fara.
Va doresc sa savurati o sumedenie colorata de inghetate toata vara! 🙂
eu am incercat cu banana si mango si a iesit excellent
semintele de chia au vreun rol in inchegare ? adica iese inghetata daca nu le pun ?
in cazul asta nu. poti sa le sari 🙂