Stiu ca sunt nenumarate postari despre cum sa faceti iaurt de casa si eu nu detin vreo reteta diferita, ci pur si simplu vrea sa scriu despre iaurtul de casa pentru a va aminti (si poate determina!) sa mai faceti din cand in cand o oala de iaurt bun si natural.

IMG_8344

Procedeul este extrem de simplu.

Eu iau lapte de vaca si il dau in clocot o singura data, desi mai nou, in lumina ultimelor lecturi inclin tot mai mult sa consum laptele crud. Deci, dupa cum spuneam, fie fierbeti laptele, fie doar il incalziti pana aproape de punctul de fierbere.

Apoi il lasati sa se raceasca pana cand e doar caldut – daca aveti termometru si vreti sa faceti iaurtul „ca la carte” asteptati sa ajunga la 43 grade.

Eu folosesc pentru iaurt un ulcior de lut pentru ca tine caldura mai bine. Ung vasul cu iaurt (la inceput luati un iaurt de la magazin, apoi folositi putin din iaurtul vostru) si pun laptele.

425122_10151240645930608_329505490607_22929076_1868844467_n

Pun o farfurioara pe post de capac si las ulciorul intr-o zona calda – iarna merge perfect undeva in apropierea caloriferului.

IMG_8341

Lasati peste noapte si dimineata aveti un iaurt delicios! 🙂