Guguluful Eszterházy este un var indepartat al tortului cu acelasi nume, unul dintre cele mai vestite si populare torturi unguresti. Dar daca aveti pofta de ceva dulce, o sa fiti tare bucurosi ca ati pregatit aceasta varianta!
Guguluful are aluat cu nuca, crema usoara de vanilie si este acoperit cu ciocolata alba si neagra.

Ingrediente

Aluat
100 gr de unt
100 gr de zahar
3 oua
150 gr faina
1 pachet praf de copt
40 gr nuca macinata
un varf de cutit de sare
100 ml lapte

Crema
200 ml lapte
100 gr zahar
1/2 punga budinca de vanilie
120 gr unt
esenta de rom

Glazura
100 gr ciocolata alba
50 gr ciocolata neagra
nuci de decor

Frecati bine untul cu zaharul, adaugati ouale si bateti bine amestecul cu mixerul. Incorporati apoi faina, praful de copt si sarea, apoi nuca macinata si laptele.
Aluatul astfel obtinut il puneti in forma de guguluf si il coaceti la cuptor pentru 40-45 de minute, pana o scobitoare infipta in mijloc va iesi curata.

Scoateti aluatul si il lasati sa raceasca, apoi il taiati in jumatate sau in trei (eu am doua maini stangi si l-am taiat cam stramb 🙂 ).
Pregatiti crema preparand budinca dupa indicatiile de pe ambalaj si apoi adaugand in budinca fierbinte zaharul, untul si esenta de rom. Lasati si crema sa raceasca si apoi umpleti guguluful.

La final, topiti in bain-marie ciocolata alba si separat cea neagra si adaugati-le peste guguluf. Decorati cu cateva nuci intregi.

Pofta mare sa aveti! 🙂