Nu stiu ce mi-a venit sa fac gris in lapte. Probabil m-am minunat si eu de ce nu fac o reteta atat de simpla si care imi placea atat de mult in copilare. Si in plus simteam nevoia sa am un mic dejun mai special si mai elegant.
Am pus la fiert jumatate de litru de lapte in care am adaugat 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand a inceput sa fiarba am inceput sa adaug grisul in ploaie, amestecand pana am ajuns la consistenta dorita.
Separat, am pus la fiert cateva capsuni (congelate) impreuna cu 2 lingurite de zahar.
Apoi le-am servit impreuna asezate in straturi pentru ca siropul de capsuni sa scalde bine grisul.
Te astept cu un premiu si o leapsa pe blogul meu.
multumesc mult Vicky draga 🙂
Si de fapt cat gris ai pus?
Of of, ar trebui sa detaliezi mai mult reteta pentru cei ca mine care nu stiu sa gateasca 😛
@Anonim – da, stiu, am mai fost certatat din cauza asta. Totusi aici e ceva mai simplu: torni incet in ploaie si amesteci pana ajungi la consistenta pe care o doresti. ca la mamaliga ;))