Astazi vreau sa va arat o reteta extrem de simpla, de rapida, dar de mare efect 🙂
Transformati traditionalul gris cu lapte intr-un desert elegant cu doar putin mac si adaugati (pentru contrast) cateva fructe de padure.
Ingrediente
0.5 l lapte
aprox. 75 gr gris
vanilie
2-3 linguri de mac
2 linguri de miere
o mana de fructe de padure (eu am folosit doar merisoare de aceasta data)
Intr-o tigaie prajiti usor macul pana simtiti ca bucataria se umple de aroma sa (zau nu stiu alt indicator! 🙂 ). Puneti deoparte.
Pregatiti grisul cu lapte, aromati cu vanilie si cand este gata incorporati si macul si lasati sa se umfle intr-un vas acoperit.
Cand s-a mai racit amestecati in el si mierea.
Intr-o mica tigaie decongelati fructele de padure si lasati-le sa dea usor in clocot in propria zeama. Eu nu am mai indulcit pentru ca imi doream un sos acrisor, dar sunteti liberi sa o faceti daca sunteti in cautarea unui desert mai dulce.
Serviti grisul cu mac acoperit de fructele de padure si sosul lor. Un deliciu! 🙂
*sursa de inspiratia pentru aceasta reteta a fost un blog unguresc. Din pacate nu am pastrat linkul, am memorat doar ideea combinatiei.
Macul ala e mare smecherie 🙂
Iubesc grisul si macul neaparat de incercat:)1
Arata superb! Chiar mi s-a facut pofta de un gris cu lapte.
va multumesc 🙂
super ideea! o sa ii fac si eu piticei de 13 luni;).