Cum nu ma mai satur de granola si pentru mine este mic-dejunul ideal, am mai facut o tura generoasa, de data asta lasandu-ma prada unei noi pofte nestavilite pentru ciocolata.
Dupa cum va mai povesteam despre granola, nu exista o reteta fixa sau o cantitate prestabilita. Combinati ce ingrediente aveti prin casa, fiti inventivi si adaptati reteta gustului vostru!
Granola cu ciocolata
2 cani fulgi ovaz
2 cani fulgi secara
3 maini de seminte de floarea soarelui
2 maini nuci
1/2 cana nuca de cocos
1/2 cana goji
1/2 cana bucatele de ciocolata (amara)
1/2 cana stafide
300 ml apa
100 gr zahar sau miere
esenta de vanilie
Amestecati intr-un bol secara, ovazul, nuca de cocos, semintele de floarea soarelui si nucile.
Intre timp puneti la incalzit apa in care dizolvati zaharul sau mierea si esenta de vanilie. Turnati apa peste amestecul de mai sus si amestecati bine sa se umezeasca usor totul.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti si dati la cuptor la foc mic. Scoateti tava din cand in cand si amestecati pentru a va asigura ca se usca bine compozitia si se rumeneste in mod egal.
Cand s-a uscat si rumenit dupa placerea voastra, lasati la racit si abia apoi adaugati fructele goji, stafidele si ciocolata.
Atentie! Ciocolata se va topi in laptele cald si riscati sa nu va mai saturati! ;))
Buna Ama!
As vrea sa fac si eu reteta. Mi se pare incredibila, dar as vrea sa te intreb: 300 ml de apa nu e prea mult? Cum adaptez apa in functie de cantitatile folosite. Cat de umeda ar trebui sa fie compozitia cand o intind? Ca sa stiu daca sunt pe drumul cel bun sau nu 🙂
Salut. Compozitia nu va fi foarte umeda pentru ca fulgii vor absorbi destul de repede apa. Compozitia trebuie sa fie doar suor umeda, nu trebuie sa se lege ca un aluat sau sa balteasca in apa. Dar in principiu nu trebuie sa te stresezi prea tare cu cantitate de apa folosita ptr ca se va absoarbe de fulgi.
Succes! 😉