Am mai facut o data gnocchi cu ricotta si de cand i-am gustat atunci tot mi-am promis ca o sa refac reteta. Dar iata ca abia acum am mai apucat sa refac aceste mici galuste delicate si le-am mai imbogatit de aceasta data cu mult spanac si patrunjel verde.
150-170 gr Ricotta de la Lactitalia
2 oua
200 grame de spanac tocat
100 grame de faina
80 de grame de branza Basky de la Lactitalia
o mana de patrunjel verde
1 catel de usturoi
putina nucsoara
sare
Pregatiti ingredientele pentru preparare: dezghetati spanacul si razaliti parmezanul. Tocati patrunjelul si usturoiul.
Intr-un bol amestecati bine toate ingredientele.
Intr-un vas lat puneti apa la fiert si cu lingura formati galuste pe care le introduceti in apa clocotita. Cand galustele se ridica la suprafata, mai lasati 2-3 minute sa fiarba si apoi scoateti-le si scurgeti-le.
Gnocchi se pot servi cu diferite sosuri sau, in cazul de fata, puteti pastra putin parmezan care il presarati deasupra si serviti gnocchi ca atare.
O reteta splendid prezentata, care ti-a adus pozitia 1 in topul meu saptamanal, felicitari!
Si eu ma alatur, e super totul.
va multumesc din suflet pentru aprecieri! 🙂
retete minunate. Bravo
la reteta painicilor cu mascarpone nu se intelege la ingrediente…drojdie 1 1/2 ….adica un cub jumatate sau doar jumatate??
Multumesc! E vorba de un pliculet/cub si inca o jumatate 😉