Probabil ati observat ca in ultimele retete postate pe blog, Natalia este cea care le pregateste (in mare parte). Ei bine, desi mereu am tinut-o cu mine in bucatarie (la 18 luni framanta primul aluat de paine!), in ultima perioada este fascinata de gatit. Cand vine acasa de la gradi, isi sufleca manecutele si ma intreaba cu ce sa ma ajute. Si trebuie sa ii gasesc ceva de facut, chiar si atunci cand nu am neaparat de lucru. Si sa nu va amagiti ca e usor cu ajutor! Treaba merge mult mai incet, dar merita fiecare secunda. Pentru mine este grozav sa o vad cum dezvolta aceste aptitudini, si nu ma refer doar la gatitul efectiv, ci la numeroasele activitati senzoriale si motrice, dar mai ales la povestile tihnite pe care le avem in timp ce pregatim mancarea.
Oh, si cat e de mandra dupa aceea! Si cu ce drag mananca ce a pregatit ea.

 




Azi va aratam o reteta simpla si de baza: galuste pufoase pentru supa.

Ingrediente 
4 oua
8 linguri de ulei
14 linguri de gris
sare





Ouale se separa si albusurile se bat spuma tare – pana raman varfuri ridicate (cum vedeti in prima poza de mai jos).
In alt vas, incepeti sa bateti galbenusurile cu ulei si apoi cu cate putin gris. Cand aluatul a devenit prea uscat, incepeti sa adaugati si cate o lingura din spuma. Continuati sa adaugati alternativ spuma si gris.

cand supa e in clocot, puneti cu lingura galustele in zone diferite din oala. Cand ati pus tot aluatul, „speriati” galustele, adica turnati o cana de apa rece in oala. Lasati sa dea din nou in clocot, opriti focul si acoperiti oala.

Galustele ies astfel foarte pufoase si frumoase!