Ingrediente
1 pui intreg
sare/piper
2 frunzulite de dafin
2 lingurite de cimbru uscat
4-5 capatani de usturoi
200 ml vin alb
50 ml ulei
Puiul spalat si curatat il frecati cu sare si piper si il asezati in tava.
Amestecati cimbrul, dafinul, uleiul si vinul si turnati-l in tava langa pui.
Adaugati si usturoiul – preferabil sa-l lasati in coaja. Fiind sezonul, eu am folosit de aceasta data usturoi verde (doar partea alba).
Dati la cuptor puiul la foc mic si cam la fiecare 20 de minute luati cu o lingura din sosul in care fierbe si stropiti-l.
La final dati focul tare pentru a-l rumeni si a-l face crocant.
Eu l-am servit cu cartofi noi naturi cu unt si patrunjel si o salata.
De n-ar fi asa de torid afara, mai ca m-as pune si eu la facut de pui :)) arata superb, si cred ca aroma de la ierburile de Provence e divina!
Pentru friptura asta merita sa induram putin cuptorul pornit ;))
si eu zic ca merita sa induram putin 😉 … arata super !!!!
@Catkitchen mersi 🙂 trebuia sa fac poza la tava si dupa ce ne-am infruptat din el :)))
data viitoare faci si poza 😉
Cred ca lipseste litrta R
provensala de la Provence, nu?
da, Lucica, am corectat 🙂 nici nu observasem. Multumesc 🙂