Desi iubesc cartofii la cuptor cu friptura, de cele mai multe ori imi dau seama ca pot deveni plictisitori. De aceea trebuie sa le adaugam o aroma deosebita. Si daca de obicei carnea este cea rasfatata in tava, marinata si condimentata in cele mai fanteziste moduri cu putinta, iata ca azi va propun sa lasam carnea in pace ( o saram si piperam cu maxima simplitate) si pastram condimentele pentru cartofi.
Si pentru ca ei sunt azi vedeta ii vom rasfata intr-o marinata cu multe condimente inainte de a-i arunca in tava si apoi in cuptorul bine incins pentru a fura doar cat este necesar din aroma ardeilor si ierburilor.
Veti avea nevoie de:
cartofi (ar fi ideal sa fie noi, dar sa nu ocoliti reteta asta nici cand nu vor mai fi cartofi noi!)
1 ardei rosu
1 ardei verde
optional 1 ardei mic iute
1 ceapa mare
2 lingurite de busuioc
1 lingurita de cimbru
fulgi de chilli
1 lingura mare de Worcestershire
sare, piper
sucul proaspat stors de la o lamaie
putin ulei de masline
Tocati ceapa si ardeii, adaugati restul condimentelor si amestecati.
Adaugati cartofii si amestecati bine cu condimentelor sa se unga bine.
Puneti intregul amestec intr-o tava, asezati deasupra feliile de carne si puneti la cuptorul bine incins.
Tineti in cuptor pana se rumenesc bine, intorcand din cand in cand cartofii.
Foarte frumos arata ,imi plac toate retetele tale .O seara cat mai placuta
Ce bunatate de mancare!!! Pofta buna la ea…
Pozele sunt o nebunie si nu vreau sa ma gandesc cum mirosea la tine in bucatarie cand ai scos bunatatea asta din cuptor, miamiiiiii. O seara faina, pups
@Nela – iti multumesc mult si te mai atept pe aici 😉
@Bianca – multumim! am avut 😀 de fapt tot trebuie sa o refac acum :))
@Yafa draga mirosea de abia am reusit sa tin tava la cuptor pana s-a rumenit asa frumos. Te pup 🙂
arata senzational. eu mai fac cartofii la cuptor cu chimen. aroma capatata e deosebita si destul de ciudata pentru un cartof.
@Bucatareli la borcan – bine ai venit! 🙂 eu nu am pus pana acum chimen pe cartofi (doar pe friptura), dar o sa incerc si eu cu siguranta 😉
Ama,
Bestial arata..si ptr.ca carnea este preferata sotului meu cu siguranta o sa ii pregatesc reteta ta.
Salutari
@Lale – multumesc si sper sa va placa la amandoi 😉
am gatit ieri reteta asta. fara lamaie, fulgi chilli si Worcestershire. dar cu piept de pui si 5 ciupercute aruncate acolo.
a iesit minunata. super buna. si usor de facut.
multumesc pentru retetele minunate
@Aki – ma bucur mult ca iti plac retetele mele 🙂
Interesanta reteta. Eu voi incerca sa fac aceasta reteta cu un cuptor minunat ce il detin. Ideea de baza este ca gateste de la interior catre exterior datorita fluxului de aer. De AICI am luat. Cartofii ies crocanti la exterior si facuti in interior
Spor la gatit Ileana 🙂
Apa nu se foloseste?
nu. lasa sa se faca in propriul suc 🙂
INTERESANTA RETETA,O SA O INCERC IN SEARA ASTA,IMI PLAC RETETELE TALE,FELICITARI SI MULTUMESC PT IDEI,DE FIECARE DATA CIND SUNT IN IMPAS ,NU MAI STIU CE SA FAC DE MINCARE…..CAUT SI GASESC CEVA LA TINE
Multumesc mult Anca! 🙂
am incercat reteta asta, dar am modificat un pic varinta ta.
am inlocuit carnea de porc cu un pui.
si am adaugat un pahar de vin rosu de casa. am pus 2 imagini pe facebook http://www.facebook.com/photo.php?fbid=377258132285651&set=a.363684556976342.97326.100000044037929&type=3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=377258138952317&set=a.363684556976342.97326.100000044037929&type=3&theater
arata grozav Alexandra. Pot sa pun pozele si pe pagina mea de fb? 🙂
QAma sigur, poti pune pozele fara probleme
multumesc 🙂
Super, voi incerca maine….inainte de enesculion. Pupici!
sper ca a iesiti buna 😉