Aceasta friptura este una specific irlandeza, gasita intr-o carte dedicata bucatariei specifice irlandeze.
Incepeti prin a pregati sosul in care veti marina carnea de pui. Pentru asta aveti nevoie de sucul de la o jumatate de lamaie, 2-3 linguri de mustar frantuzesc (cu boabele intregi) si 2 linguri de tarhon, adaugand si sare si piper dupa gust.
Amestecati bine si turnati sosul peste carne, dand apoi carnea la cuptor pentru 40-45 de minute (depinde de marimea bucatilor de carne).
Se serveste cu cartofi noi fierti si cu legume – morcovi si/sau mazare.
Si in Franta se face aceasta friptura cu pui, porc sau iepure.
Imi place aceasta reteta.
@Ciocolata si zahar – si noua ne-a placut tare mult 🙂
Si reteta asta mi se pare foarte faina! Am mai pus in plus o lingura de miere in sos. Delicios!:)
gustul dulce al fripturilor nu este un lucru ptr oricine. eu insa ma omor dupa el 🙂
Merge si cu tarhon uscat?
si eu uscat am folosit Luciana 🙂
[…] de porc in sos de vin rosu cu mere si rozmarinFriptura de rata pe varza in vas romanFriptura irlandeza cu mustarFriptura italiana de iepureFriptura la cuptor cu cartofi aromatiPangasius en croutePorc in sos […]