Cred ca deja v-am obisnuit cu retetele mele simple! 🙂
Uneori nici nu imi mai vine sa le pun pe blog, dar apoi ma gandesc ca e pacat de ele. Chiar de sunt dezarmant de simple si unele nici nu arata cine-stie-ce, gustul le face extrem de pretioase!
Ingrediente
aprox 500 gr ceafa de porc (dar puteti folosi orice fel de carne de porc)
2 cepe mari
3 catei de usturoi
100 ml vin alb
aprox 250 ml apa
2 crengute proaspete de rozmarin
sare si piper
Am condimentat bucata de carne – am avut si noroc de carne de porc de casa.
Am tocat ceapa inele si am imprastiat-o intr-un vas de yena (care are si capac). Am pus carnea peste patul de ceapa, am adaugat usturoiul, rozmarinul si am turnat langa vinul si apa.
Am acoperit vasul si l-am dat la cuptor, la foc mic, cam o ora jumatate.
L-am servit cu pireu pentru a putea incorpora tot sosul delicios din vas!
Pofta buna!
Delicioasa! Imi ploua in gura de nu mai pot. Retetele simple dau savoare vietii. Sunt adepta mancarii simple pregatite acasa si apreciez nespus blogul tau.
Multumesc mult de tot Luminita 🙂
ah, uite ce o sa prepar duminica 🙂 multumesc
pofta buna :))
Multam din suflet pt reteta, grozava trebuie sa fie, eu astept cu nerabdare s-o scot din cuptor.Multam din nou!Sanatate multa – voua tuturor!
cu mult drag Eugenia 🙂
Buna Ama. Multumesc pentru reteta simplu si bun Am o intrebare….Care e secretul sa se faca numa in jumate de ora? La o bucata intraga ma vad lasand-o in aragaz timp indelungat fara sa se faca in interior. Multumesc si la mai multe postari
Ana, scrie o ora jumatate, adica 90 de minute 🙂
Dar pt copii mici? Cu ce inlocuim vinul?
cu putina supa sau pru si simplu cu apa 🙂