Noua ne place tare mult carnea de pui, dovada stand si retetele cu pui de pe acest blog (probabil cea mai bogata categorie), dar chiar si asa, uneori ajungi intr-un punct in care nici nu mai stii cum sa le gatesti. Ati fost vreodata in situatia asta? Eu da. Si inca des.
De aceea m-am bucurat de aceasta combinatie de pui, masline si curmale si de suflul nou adus unei cine rapide si usor de facut.
Ingrediente
5-6 copanele de pui
3 catei de usturoi
50 gr de masline
50 gr curmale (eu am folosit uscate)
1/2 lingurita oregano uscat
2 frunzulite de dafin
putin ulei
1 lingura de melasa
sare si piper
150 gr de supaAmestecati supa cu melasa, uleiul, dafinul, oregano, sarea si piperul. Puneti carnea in aceasta marinata si lasati la rece pentru 1-2-3 ore. Cu cat mai mult, cu atat mai bine! 🙂
Cand doriti sa pregatiti friptura, turnati carnea si marinata intr-un vas termorezistent si coaceti la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute. Din cand in cand, deschideti cuptorul si cu o lingura udati carnea cu sosul in care fierbe.
Scoateti din cuptor cand carnea s-a gatit si s-a rumenit.
Noi l-am servit cu pireu de cartofi, pentru a nu pierde nimic nici din sosul delicios! 🙂
Nu stiu de unde sa procur melasa sau cu ce as putea-o inlocui, reteta mi se pare foarte promitatoare si exact pe gustul nostru.
Melasa gasesti aici http://www.ma-na.ro/cumpara/melasa-bio-din-trestie-de-zahar-rapunzel-600-gr-7747318
🙂