Reteta aceasta a luat nastere datorita unui piept de pui ramas de la friptura de ieri. Dar, la fel de bine, puteti praji special putin piept de pui – merita cu varf si indesat!

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune

 

Ingrediente 
1 piept de pui (fie ramas de la friptura, fie prajit proaspat, caz in care adaugati si cateva condimente simple si de baza)
mamaliga (pregatiti cantitatea dorita)

cate 1 ou/portie (noi am avut 3 portii)

 

Ingrediente pentru sos: 
1 kg de prune

5 frunze de salvie
5 catei de usturoi
1 feliuta de ghimbir
100 gr zahar
2 lingurite sare
50 gr otet de mere

 

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune

Pregatiti mai intai sosul: intr-o cratita puneti prunele fara samburi si zaharul. Cand a inceput sa dea in clocot, adaugati si restul ingredientelor. Fierbeti putin si pasati bine cu blenderul (vertical). Lasati la racit.

Cand serviti masa, rupeti pieptul de pui in fasii si asezati-l in farfurie, in jurul mamaligii. Acoperiti mamaliga cu un ou moale si adaugati sosul dupa gust. La noi s-a folosit mult! 🙂

 

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune