Daca sunteti in cautarea unei retete de friptura pentru puiul intreg, care sa fie aromata si usor de facut, aceasta este reteta perfecta. De fapt, dupa puiul in lapte a lui Jamie Oliver, aceasta a devenit rapid reteta mea preferata pentru puiul intreg.
Ingrediente
1 pui intreg
2 lingurite sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita cimbru
1 lingurita oregano
1 lingurita patrunjel
1 lingurita tarhon
1 lamaie
2 capatani de usturoi
2 cepe rosii
3 linguri de unt moale
- Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul.
- Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
- Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
- Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.
- Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava – veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
- Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.
Mhhhh, o nebunie. Puiul este un aliment foarte consumat de copii mei. Reteta ta sigur va avea succes si in randul alor mei!
Arata apetisat. O sa testez si eu reteta postata de tine si per sa am succes cu ea. Multumesc!
Super gustos a iesit,felicitari pt reteta !!!
Arată minunat!
Se poate înlocui untul cu ulei?
Poti incerca, dar nu pot garanta ca rezultatele vor fi aceleasi 🙂