Daca sunteti in cautarea unei retete de friptura pentru puiul intreg, care sa fie aromata si usor de facut, aceasta este reteta perfecta. De fapt, dupa puiul in lapte a lui Jamie Oliver, aceasta a devenit rapid reteta mea preferata pentru puiul intreg.
Ingrediente
1 pui intreg
2 lingurite sare 
1/2 lingurita piper
1 lingurita cimbru 
1 lingurita oregano 
1 lingurita patrunjel
1 lingurita tarhon
1 lamaie
2 capatani de usturoi
2 cepe rosii
3 linguri de unt moale
  • Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul.
  • Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
  • Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
  • Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.

 

  • Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava – veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
  • Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.