Aceasta friptura este un mod de a combina o traditionala friptura de porc cu legume proaspete de primavara. Nu este o reteta dificila, dar este de efect si va garantez ca se potriveste perfect si la o masa eleganta.
Ingrediente:
800 g cartofi noi (rosii)
2 cepe verzi
3-4 ridichi
250 ml supa de pui
2 lg otet
5 lg ulei de masline
spata de porc
sare, piper
Fierbeti cartofii, ii lasati sa se raceasca si ii taiati in patru.
Separat amestecati supa de pui cu otet, ulei si ceapa verde tocata si turnati amestecul peste cartofi.
Adaugati si ridichile taiate felii subtiri si amestecati cu grija pentru a nu zdrobi cartofii.
Carnea de porc o spalati si o portionati dupa cum doriti (eu ales felii mici, cat jumatate de palma). O condimentati dupa gust si o prajiti.
Se servesc langa salata de cartofi.
***
Ingredients
800 g potatoes
2 spring onions
3-4 radishes
250 ml chicken broth
2 tbl vinegar
5 tbl olive oil
pork
salt, pepper
Start by boiling the potatoes, let them cool and cut them in four.
Meanwhile, mix the chicken broth with the chopped spring onions, vinegar and olive oil, and pour it over the potatoes.
Add the radishes (cut in thin slices) and mix with care not to crush the potatoes.
Wash and cut the pork and season as you wish. Fry it and serve it with the potato salad.
Foarte buna in perioada asta, si mai ales ca nu se digera foarte greu, cu legumele alaturi merge demential, felicitari, simplu dar de mare efect.
Multumesc mult Vicky si ma bucur ca te inspira retetele mele 🙂