Friptura de porc, la gratar sau in tigaie in casa, este un ingredient irezistibil langa o salata proaspata de vara. Asa ca nu va sfiiti sa o folositi si sa fiti cat mai inventivi cu putinta in ceea ce priveste marinata si veti avea la fiecare masa o friptura complet diferita.

Friptura de porc in stil mexican

Ingrediente

carne porc
2 lingurite fulgi de chilli
1 lingurita de frunzulite de cimbru
3 catei de usturoi dati pe razatoarea fina
sucul de la 1 lamaie
1 lingurita de zahar
2-3 linguri de ulei

Se face marinata din ingredientele de mai sus si se lasa porcul sa stea in acest sos peste noapte (preferabil!).

Friptura de porc in stil mexican

Reteta se poate prepara si la gratar, dar daca aveti ghinion si nimeriti zi ploioasa, merge foarte bine si la o tigaie in bucatarie.

Eu l-am servit alaturi de cartofi noi natur (cu unt si mult patrunjel!) si salata cu dressing de parmezan.

Friptura de porc in stil mexican

Friptura de porc in stil mexican