Aceasta farfurie are o poveste in spate. Imi mai ramasese putina varza murata si am decis sa o adaug la o friptura cu carne de porc. Am pregatit carnea, am pus-o la cuptor cu varza murata, cu planul sa fac langa un piure de cartofi. Si cand am inceput sa curat cartofii, mi-am dat seama ca am insuficienti. Si atunci, am improvizat rapid niste galuste de faina!
Combinatia a fost delicioasa si mi-a depasit asteptarile.

Ingrediente
aprox 500 gr de carne de porc
1/4 capatana mica de varza murata
cateva crengute de cimbru (puteti folosi si uscat, de aici)
2-3 frunze de dafin
sare, piper, boia


cartofi si lapte pentru piure de cartofi

galustele de faina le-am facut dupa reteta de aici – doar ca le-am format cu lingura si nu cu sita

Am condimentat carnea de porc cu sare, piper si boia si l-am prajit in tigaie pana s-a format o usoara crusta.
Pana s-a prajit carnea, am tocat varza murata, am adaugat-o in tava, alaturi de cimbru si dafin. Am pus peste ele carnea si apoi capacul vasului (am folosit un vas de yena cu capac).
Am pus carnea la cuptor. Daca folositi o carne mai slaba, adaugati si putina apa, sa se formeze putin sos in tigaie.

Cat timp carnea era la cuptor, am fiert cartofii si am facut piureul.
Am pus la fiert o oala cu apa si am fiert si galustele. Cand au fiert, le-am strecurat si le-am amestecat cu varza si sosul rezultat in tava in care s-a copt carnea.

In farfurii am servit cu putin piure, cateva galuste amestecate cu varza murata si feliute de carne.