IMG_8348

Cu aceasta reteta imi doresc sa sfarm doua mituri:

1. Ca alaturi de friptura de porc trebuie sa stea neaparat o garnitura de cartofi sau alte soiuri de garnituri pline de carbohidrati.

si

2. Ca langa friptura de porc nu au ce cauta fructele. Pentru ca daca ati mai auzit de un mar sau un compot de visine langa friptura de porc, sunt aproape sigura ca de nectarine inca nu ati pomenit.

Reteta a pornit dintr-o nevoie simpla de a scurta cu mult procesul de a pregati pranzul, avand insa nevoie sa improvizez ceva care sa uimeasca, sa bucure privirea si simturile.

De ce aveti nevoie:

IMG_8335

carne de porc – folositi orice soi va place voua
condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper
1 nectarina
1 castravete mare
1 ardei iute
1/2 ardei gras galben
patrunjel verde
sare
ulei

Condimentati carnea de porc si puneti-o la prajit.

Intre timp taiati castravetele felii, ardeiul gras cubulete si ardeiul iute feliute.
Aveti grija cu ardeiul iute si atentionati lumea in legatura cu prezenta lui in farfurie! Recomand sa il puneti la suprafata, astfel incat sa fie identificat si indepartat cu usurinta de cei care nu il apreciaza.

IMG_8359

Nectarina taiati-o roata si rasucind desfaceti pulpa de pe sambure dintr-o singura miscare. Dupa ce ati scos sambutele taiati feliute.

In farfurie asezati feliutele de castravete intercalate cu feliutele de nectarina si presarati cu cubuletele de ardei, patrunjelul verde si feliutele de ardei puse deasupra.

IMG_8365

Restul de ardei ramas l-am pus intr-o sticluta de ulei pentru a avea mereu la indemana ulei iute -vedeti aici.

Adaugati in farfurii carnea proaspat prajita si serviti.

IMG_8356

Daca considerati ca salata din farfurie nu este suficienta, puteti prepara separat si un bol de salata pastrand aceleasi ingrediente.

IMG_8353