Friptura de porc cu mazare

 

Din seria de articole cu idei rapide de cine, vin azi cu aceasta reteta usor de pregatit si foarte gustoasa.

Eu de obicei pregatesc mazarea in tocanite sau in supe/ciorbe. Desi am mai adaugat-o in trecut si la salate si mi-a placut foarte mult, deseori mi-am dat seama ca imi este greu sa ies din zona mea de confort si sa pregatesc retete care nu sunt traditionale familiei mele. Iar aceasta reteta vine sa ma convinga ca trebuie sa gatesc mai des variante noi si sa stabilesc noi retete traditionale! 🙂

Ingrediente 
1 bucata de carne de porc (eu am folosit ceafa, dar puteti folosi si alte parti)
condiment pentru carnea de porc*
1 buchetel de salvie proaspata
3 cani de mazare
2 cepe verzi
2 catei de usturoi
sare, piper, putin ulei de masline

*La condimentul pentru carnea de porc puteti folosi orice condiment folositi voi de obicei. Eu va recomand insa sa cititi eticheta mix-ului pe care il folositi si sa alegeti unul care contine doar mirodenii. Vedeti, de exemplu, mai jos, lista de ingrediente de la condimentul folosit de mine aici.
Daca nu aveti un mix, puteti sa vi-l preparati voi singuri (eu iubesc condimentele si deseori mi le prepar singura) sau sa mergeti pe o varianta de baza, cu care nu puteti da gres: sare + piper + boia


 

Masati bine condimentul in carne si pregatiti frunzele de salvie.

Puneti-le impreuna in tigaie si sotati-le pana se formeaza o crusta delicioasa deasupra.


Intoarceti-l pentru a se gati pe ambele parti. Apoi mutati-l intr-o tigaie si lasati-l la cuptor pentru 30-40 de minute.
Eu l-am gatit in multicooker si dupa programul initial de sotare, am inchis capacul si am continuat cu programul de carne.





Cat carnea este la cuptor, puneti la fiert mazarea (eu o fierb pe aburi).
Intr-un bol, pregatiti ceapa verde tocata si usturoiul dat pe razatoarea fina. Amestecati cu sare, piper si uleiul de masline, astfel incat acesta sa se aromeze.
Puneti peste mazarea fiarta (si scursa) si amestecati.

Serviti impreuna cu carnea de porc scoasa din cuptor.