Ma apucasem de pregatit gratarul si abia cand jarul era gata am realizat ca nu decongelasem nici un fel de carne. Nu radeti, se intampla si la case mai mari :)) Asa ca am fost nevoita sa improvizez urgent cu ce aveam la indemana, ca era pacat de jarul ala frumos din gratar.
Ingrediente
ciupercute
chorizo
ardei gras rosu
(optional – parmezan)
un pachet de unt
1 fir de usturoi verde, cu capatana mai dezvoltata

Am inceput cu untul. Untul usor incalzit (nu topit, dar cat mai moale) l-am dat in robotul de bucatarie cu usturoiul, pana s-a format o pasta cat mai omogena. Am pus amestecul intr-un recipient de sticla si l-am bagat la frigider, sa se raceasca repede.

Apoi am pregatit frigaruile insirand pe rand ciupercutele cu ardeiul si chorizo. Cum mi-au ramas cateva ciupercute mai mari, le-am umplut cu chorizo taiat cubulete si am presarat putin parmezan.
Chorizo pe care l-am avut eu era extra-iute, asa ca nu am abuzat de el. Daca voi folositi unul mai putin iute, puteti adauga mai mult decat vedeti la mine in poze.
Am pus frigaruile pe placa de fonta a gratarului,am acoperit cu o temperatura de aproximativ 150 grade si le-am lasat acolo cam 20-30 de minute.
Le-am servit cu untul aromat cu usturoi si a fost un pranz absolut delicios. Uneori cred ca cele mai bune mese sunt cele improvizate in graba 😉