Tare rar ma motivez sa gatesc ficatei pentru ca nu prea au succes la noi. Mai bine o tocanita de inimi si pipote 🙂
Dar mi-am luat inima in dinti si m-am tot gandit cu ce sa combin ficateii sa manance si copiii. Raspunsul a venit rapid: cu paste. Dar m-a cam speriat putin gandul de a le combina, gandindu-ma ca o sa fie prea uscate. Dar pana la urma, a iesit o mancare care a fost delicioasa, probabil chiar mai buna decat combinatia cu orez si spanac (gasitiaici reteta)
Ingrediente
aprox 300 gr ficatei de pui
aprox 150 gr ciuperci
1 ceapa mare
ulei/untura (eu am folosit untura de rata)
2-3 catei de usturoi
piper si sare
1/2 cana de vin
1/2 cana supa
1/2 punga taitei lati (tagliatelle)
2 linguri mari de smantana
Fierbeti pastele si strecurati-le. Stropiti-le cu putin ulei de masline, sa nu se lipeasca.
Incingeti uleiul sau untura intr-o tigaie si caliti usor ceapa. Adaugati peste ciupercutele tocate cubulete si rumeniti-le. Cand sunt gatite si moi, scoateti totul intr-un vas.
Mai puneti putina untura in tigaie si cand e bine incinsa, rumeniti ficateii. In timp ce se gatesc, adaugati usturoiul (zdrobit sau tocat marunt), piperul si mai spre final sarea. Stingeti cu vin si supa si lasati sa dea in clocot. Puneti peste ciupercile si mai lasati sa fiarba pentru aproximativ 5 minute.
Adaugati in tigaie pastele si amestecati.
Luati tigaia de pe foc si adaugati smantana. Amestecati cu grija, sa nu se zdrobeasca prea tare ficateii si serviti.