0
2 In Uncategorized

Facebook-ul si pasta de dinti

Circula acum ceva vreme pe Facebook, la modul viral (cred ca si eu i-am dat share) o poza care avertiza asupra codurilor secrete puse de producatori pe pasta de dinti.

Ideea era ca pe capatul fiecarui flacon de pasta de dinti este o mica pata de culoare. Si ca acea culoare e un cod stiut doar de producatori care, in sfarsit!, a fost spart si impartasit naivului consumator de rand.

Descifrarea codului spunea ca fiecare patratel de culoare insemna alta compozitie a pastei de dinti :

VERDE – pasta de dinti naturala
ALBASTRU – pasta de dinti care are in compozitie ceva medicament + chimicale
ROSU – pasta de dinti care are in compozitie elemente naturale, dar si chimicale
NEGRU – evident, cea mai rea dintre cele rele, 100% chimicale

Acum cateva zile, insa, mi-a atras atentia aceasta pasta de dinti. 100% naturala, ba o parte dintre ingrediente provenind din culturi ecologice….pai si atunci de ce are patratel negru?

Si am cautat putin despre ce inseamna acele marcaje.

Ei bine, destul de repede am aflat ca de fapt acel marcaj are legatura cu aparatul care ambaleaza pasta de dinti, un cod pe care acela il citeste si nu are nici o legatura cu compozitia pastei de dinti!

(explicatia si poza cu pasta de dinti care a circulat si pe FB, le gasiti aici)

Eu una sigur o sa fiu mai atenta la aceste informatii virale, cu tenta de teoria conspiratiei 🙂 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Adelina
  26/01/2014 at 12:34

  Parcă era şi la cutiile de lapte aşa ceva. Cu cifre. De câte ori a fost reprocesat laptele respectiv sau ceva de genul. Şi la fructele din supermarket, tot cu cifre…

  Eu nu cred în chestii de-astea. Citesc cât pot de mult şi inf. în română şi de pe site-uri de afară şi aleg ce consider că ni se potriveşte sau mi se pare ok.

 • Reply
  Gabriella Stoy
  29/01/2014 at 19:02

  Sunt culorile de baza pentru print, se fac anumite marcaje/teste de intensitatea culorilor predominante/etc. pt masina care taie ambalajele. Am vazut si eu toata minunatiile care circula pe net legate de aceste culori. Teoria conspiratiei este in plina dezvoltare.

 • Leave a Reply