Reteta aceasta am gasit-o zilele trecute pe site-ul Pioneer Woman, un site pe care il urmaresc cu mult drag de multa vreme. De cand am vazut reteta am stiut ca si eu o s-o fac cat de curand posibil pentru ca am intuit cat este de buna. Si nu m-am inselat deloc!

Am mai facut eu diverse dressinguri, dar unul atat de complex ca acesta nu am mai incercat. Pur si simplu schimba complet o banala salata si o transforma intr-un fel de mancare de sine statatoare. Ca nu ati vrea sa stricati o salata imbracata intr-un astfel de sos cu vreo friptura. Ar fi pacat! :)) Cel putin noi am terminat demult salata inainte sa apuce friptura sa se rumeneasca! 😉

Ingrediente:

ulei de masline
sucul de la 1 lamaie
Basky de la Lactitalia (parmezan)
1 lingurita zahar
1 lingurita boia de ardei
sare
piper
2 catei de usturoi

Pregatiti mai intai parmezanul si usturoiul, amandoua fiind date pe o razatoare mica.

Intr-un recipient pe care mai apoi il puteti scutura bine, puneti pentru inceput uleiul de masline si sucul de la lamaie. Adaugati apoi zaharul…


…apoi boiaua, cu precizarea ca boiaua trebuie sa fie de calitate foarte buna, de preferinta daca gasiti boia ungureasca (ei se pricep bine sa o faca :)), apoi sarea si piperul.

La final adaugati usturoiul si parmezanul.


Apoi scuturati cat puteti voi de bine, cateva minute pentru a se amesteca foarte bine ingredientele. Apoi lasati la frigider macar o ora pentru a se patrunde aromele cum trebuie.


Dressingul il puteti adauga la o salata simpla, combinata dupa preferintele voastre sau dupa ce aveti la indemana.


Plusul mare al acestui dressing este ca transforma complet salata de aceea nu e necesar sa va bateti capul cu ingredientele de baza. In cazul de fata, eu am pregatit o salata simpla de rosii, castraveti si salata verde.