O reteta rapida, usoara, ideala pentru zilele de vara.
Se pregateste simplu, cu ingrediente care cel mai probabil le aveti deja la indemana si pe care le puteti si modifica in functie de preferinte si de ceea ce aveti la indemana in casa.
Ingrediente
2 dovlecei mai micuti si fragezi
50 gr branza moale (eu am folosit cas)
50 gr telemea de vaca
sare, piper
ulei de masline
2 fire de usturoi verde
2 fire de ceapa verde
cateva fire de marar
50 gr de cascaval proaspat
Dovleceii ii scobiti in mijloc si puneti deoparte continutul.
Ii stropiti cu putin ulei de masline si ii puneti cu fata in jos la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, pregatiti amestecul de branza (cas si telemea), cu usturoiul, ceapa si mararul tocate. Cand zic fir de ceapa, nu ma refer la intreaga ceapa verde, ci efectiv la doua fire verzi pe care le rupeti de pe partea alba.
Amestecati bine branza si adaugati apoi in acest amestec si dovlecelul scobit din mijloc (il puteti toca in bucati marunte, daca e nevoie).
Scoateti dovleceii din cuptor si ii intoarceti cu fata in sus. Ii condimentati cu sare si piper si puneti in ei umplutura de branza.
La final, presarati deasupra cascavalul si ii puneti inapoi la cuptor pentru inca aproximativ 20 de minute, la foc mic, pana se patrund de tot.
Noi i-am servit cu cartofi noi si cu salata de castraveti si dressing de iaurt cu usturoi.
Arata foarte apetisant, salata de castraveti cum e facuta?
Castravetii ii dau pe mandolina si apoi ii condimentez simplu cu sare si piper. Ulterior pun o lingura de iaurt , usturoi, si, daca am, marar.