• Am eu dorintele mele, multe si fixe, care se concretizeaza in liste interminabile de lectura. Iar Of Human Bondage este unul dintre acele romane care imi stau infipte in creier, inima si suflet si care ma atrag mereu spre lectura. Din pacate nu am apucat inca. Si tocmai de aceea ii privesc cu adanca si nedisimulata invidie pe cei care au facut-o. Si din acelasi motiv citesc cu aviditate si pofta orice recenzie despre ea (pe sistemul „cu cat stiu mai multe despre carte, cu atat imi doresc mai mult sa o citesc”).

  • La Cinabru am gasit o recenzie preluata al carei titlu m-a cucerit. Nu mi se intampla des sa imi doresc sa citesc o carte doar din acest motiv. Voua va place?

  • Am gasit un top 10 al one-hit-wonders si anume acei scriitori care au scris un roman minunat, ramas legenda si apoi, parca secatuiti, au disparut in anonimat. Desi topul poate parea usor de facut (il gasiti aici), nu sunt de acord cu includerea lui J.D. Salinger.

Da, perfect de acord ca De veghe in lanul de seacara este o minunatie (stiu ca multi nu sunt de acord!), dar nu inteleg de ce ciclul maruntelelor romane ale familiei Glass sunt neglijate (aici includ – in mod constient gresit – si Noua povestiri). Desi am apreciat si De veghe in lanul de secara, descoperirea celorlalte scrieri ale lui Salinger m-au marcat profund.

  • Barbati, vi se pregateste ceva! Sau barbatilor care se afla intre floarea varstei si batranete :). S-a gandit cineva ca aveti nevoie de un roman motivational, nostim si incurajator sa faceti elegant trecerea de la anii in care faceati cuceriri doar din priviri focoase si varsta la care o privire insistenta ar determina o tanara domnisoara sa va cedeze locul in autobuz. Ca deh, lasam batranii sa stea jos! Un articol de incalzire gasiti aici.

  • Tot intr-un registru informativ, am o veste buna (proasta?!) pentru cei care cred ca au citit Madame Bovary (si eu printre ei).

Ei bine, daca ati bifat romanul, va invit sa va cautati de o radiera (de cand nu am mai folosit cuvantul asta! :)) si sa stergeti semnul. Pentru ca ceea ce am citit noi este un rezumat. S-a publicat intregul roman pe internet si ii aflati povestea aici.

  • Si spre final, am si eu o intrebare.

Probabil ati remarcat la mine numeroasele Reading Challenge-uri la care ma alatur sau care mi le construiesc chiar eu. Sunt de fapt niste liste de lectura cu un titlu mai pompos, un mod de a-mi organiza lecturile, de a ma motiva etc. (nu e vorba aici de resorturile mele interioare).
In cautarile mele, am gasit un challenge care isi merita titlul de provocare: Readathon.

Si asta inseamna (stati bine pe scaune) sa citesti 24 de ore fara oprire.
Sa fiu sincera, pentru mine ideea nu este foarte tentanta. Chiar daca as avansa mult in lectura, pentru mine somnul este mult mai important si nu cred ca as rezista mai mult de 5-6 ore ce citit fara pauza. Deci 24 de ore mi se pare o corvoada imposibil de indeplinit.
Totusi Readathon -ul este destul de popular peste hotare si sunt multi cei care o fac (postand constant pe blog starea care ii incearca). Sunt chiar si sfaturi date de veterani: ce sa iti pregatesti de mancare, sa ai lichide multe la indemana, ce carti sunt de dorit intr-un Readethon.

Voi ati face asa ceva? Credeti ca puteti citi 24 de ore fara pauza?