0
0 In Uncategorized

Despre ardei

Dupa experienta dureroasa de a ma fi trezit fara pic de mancare in frigider (doar 2 sticle de apa plata puse la rece, cateva oua si un pumn de cirese) azi m-am decis sa purced la cumparaturi. Zis si facut.

In piata l-am reintalnit pe Batranelul cu Ardeii. Sa ma intelegeti, THE Ardei!

El este un nene slab, cu o barba (inca) neagra acoperindu-i neglijent fata (niciodata nu l-am vazut barbierit, desi nu are pretentia de a purta barba) si cu o palariuta ce ii acopera crestetul capului. Vine si sta mereu, in piata Giroc, pe mijlocul randului din mijloc (ii fac reclama :))) si vinde productia unei gradini nu prea mari.

L-am descoperit acum doi ani cand am luat (accidental) de la el un pumn de ardei mici si amarati de ti se facea mila de ei. Nu exista ardei cu o aroma mai pura si mai puternica. Parca in foita lor marunta si gingasa vor sa concentreze tot ce poate fi mai aromat la un ardei.

Azi, cum m-a vazut a strigat dupa mine “Cu ce va pot servi domnisoara?”. Cand l-am recunoscut am exclamat fericita “Ardei!”, ca un automat, bucuroasa ca este si anul asta acolo, pe mijlocul randului din mijloc.
Batranelul mi-a zambit bucuros si buzele subtiri i-au descoperit gingiile golase.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply