IMG_3053 
Nu se poate 1 mai fara gratar. Mai ales cand ai curtea ta si nu esti nevoit sa cauti locurile special amenajate pentru a-l aprinde.

Pentru ca m-am intors de la Bucuresti cu cateva accesorii noi pentru grillul meu Outdoor Chef de la Grill Society, printre care si o tava speciala, am decis sa fac astazi si un desert dupa gratarul traditional.

 Desertul a iesit exceptional!

Si astfel mi-am dat seama ca incepand cu aceasta vara nu imi mai bat capul cu cuptorul pornit vara in casa. La vara gatesc afara pe grill si salvez casa de caldura suplimentara a unui aragaz pornit.

IMG_3067

Dar sa revenim la reteta de azi.

Pentru ca a fost totusi o zi libera, nu m-am aventurat la un desert complex, ci am facut ceva usor si foarte-foarte rapid!

IMG_3065

7-8 mere mari taiate in 8
2-3 linguri de faina
1-2 linguri de zahar
2 lingurite de scortisoara
putina coaja de portocala

170 gr zaharul
100 gr fulgi de cocos
50 gr faina
un praf de sare
100 gr unt

IMG_3060 

 

IMG_3059

Merele se amesteca cu faina, zaharul, scortisoara si coaja de portocale. Se rastoarna in tava.

IMG_3049

Intr-un vas se amesteca zaharul, cocosul, faina si sarea si se adauga untul taiat in cubulete si se framanta cu mana cateva minute. „Aluatul” astfel obtinut se sfaramiteaza peste mere.

IMG_3051

Tava am pus-o pe gratar dupa ce am terminat cu carnea si grillul avea undeva peste 200 de grade si a stat acolo cat timp noi am mancat, deci in jur de 30-40 de minute.
Am lasat cateva minute sa se raceasca si s-a servit….direct din tava 🙂

Pofta buna si cat mai multe gratare la vara!

IMG_3057