Pentru ca m-am intors de la Bucuresti cu cateva accesorii noi pentru grillul meu Outdoor Chef de la Grill Society, printre care si o tava speciala, am decis sa fac astazi si un desert dupa gratarul traditional.
Desertul a iesit exceptional!
Si astfel mi-am dat seama ca incepand cu aceasta vara nu imi mai bat capul cu cuptorul pornit vara in casa. La vara gatesc afara pe grill si salvez casa de caldura suplimentara a unui aragaz pornit.
Dar sa revenim la reteta de azi.
Pentru ca a fost totusi o zi libera, nu m-am aventurat la un desert complex, ci am facut ceva usor si foarte-foarte rapid!
7-8 mere mari taiate in 8
2-3 linguri de faina
1-2 linguri de zahar
2 lingurite de scortisoara
putina coaja de portocala
170 gr zaharul
100 gr fulgi de cocos
50 gr faina
un praf de sare
100 gr unt
Merele se amesteca cu faina, zaharul, scortisoara si coaja de portocale. Se rastoarna in tava.
Intr-un vas se amesteca zaharul, cocosul, faina si sarea si se adauga untul taiat in cubulete si se framanta cu mana cateva minute. „Aluatul” astfel obtinut se sfaramiteaza peste mere.
Tava am pus-o pe gratar dupa ce am terminat cu carnea si grillul avea undeva peste 200 de grade si a stat acolo cat timp noi am mancat, deci in jur de 30-40 de minute.
Am lasat cateva minute sa se raceasca si s-a servit….direct din tava 🙂
Pofta buna si cat mai multe gratare la vara!
No asta da, daca poti folosi la maximum gratarul e super, vorba ta, iti scutesti casa de caldura suplimentara! Faina si reteta :*
Perfect dupa un gratar de 1 Mai 🙂
Ce frumos arata! 🙂
Un dulce de 10!
ce ne-a mai placut si noua 🙂 mai ales langa o inghetata 🙂