0
20 In Uncategorized

Daring Bakers Challenge – Berry Cheesecake

Prima mea provocare Daring Bakers s-a dovedit o provocare pe toate planurile: incercarea de a face ceva demn de grupul de bucatarese talentate de pe DB, lipsa mea de experienta cu dulciurile si prima oara cand faceam un cheesecake. In cele din urma, fortata de dead-line, mi-am luat inima in dinti si am construit aceasta prajitura. Delicioasa!

Ce am folosit:

*pentru crusta:
180 g biscuiti graham
100 g unt
3 lg zahar

*pentru crema
550 g branza proaspata de vaca
150 g smantana
4 albusuri de ou
150 g zahar
esenta de vanilie

*pentru ornat
400 g fructe de padure
1 pliculet gelatina rosie
4-6 lg zahar

Incalziti cuptorul si puneti in el o tava adanca, umpluta 3/4 cu apa.

Dupa ce ati faramitat biscuitii in robot si ati topit untul, amestecati ingredientele pentru crusta, pana cand obtineti un aluat omogen.
Intindeti acest aluat in forma de tort si apasati bine cu o lingura pentru a-l nivela.

Puneti-l la rece si intre timp pregatiti crema.
Amestecati branza cu smantana si cu spuma batuta de albusuri. Adaugati zahar si esenta de vanilie. Puneti acest amestec in forma de tort, peste crusta deja pregatita.
Inveliti cu grija forma de tort cu folie de aluminiu. Puteti folosi si doua randuri pentru siguranta si pentru a evita apa sa ajunga la aluat. Introduceti forma de tort in apa si lasati in cuptor aproximativ 40 de minute.
Opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a evita craparea.

Separat, pregatiti fructele de padure dupa indicatiile de pe plicul gelatinei. Cand s-a racit prajitura, turnati fructele de padure si lasati la frigider minim 2 ore.

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    Audax Artifex
    27/04/2009 at 07:28

    Beautiful work I love how it looks so full and fruity. Bravo on a great FIRST effort on you challenge. I really like the photos.

  • Reply
    Bianca
    27/04/2009 at 08:45

    Ama arata extraordinar tarta! Te felicit!

  • Reply
    Zita
    27/04/2009 at 10:26

    Aww… a very “spring” cheese-cake, well done on your first challenge 🙂

  • Reply
    Jo
    27/04/2009 at 14:44

    Great job on your challenge and I too did a berry cheesecake.

  • Reply
    anna
    27/04/2009 at 18:53

    That looks fantastic! I bet it tastes just as good as it looks.

  • Reply
    Lisa Michelle
    27/04/2009 at 19:14

    Welcome to Daring Bakers, and I must say, what a great job on your first challenge! Your cheesecake looks so dang berrylicious and perfect!

  • Reply
    Angela @ A Spoonful of Sugar
    27/04/2009 at 20:56

    Beautiful cheesecake! Very well done for your first cheesecake!!

  • Reply
    ama
    28/04/2009 at 16:09

    thank you all very much 😉

  • Reply
    Jo
    29/04/2009 at 12:42

    Well done and I can’t believe that this is your first cheesecake. It’s amazing and looks absolutely delish.

  • Reply
    Ina
    30/04/2009 at 08:47

    Super arata! Felicitari pt inscriere si succes si in restul probelor! :*

  • Reply
    Jenny
    30/04/2009 at 21:09

    Welcome to the Daring Bakers! I am so honored that you were able to make your first cheesecake during my challenge, because it looks beautiful.

    Jenny of JennyBakes

  • Reply
    ama
    01/05/2009 at 06:43

    @Multumesc mult Ina! si tie la fel :*

  • Reply
    ama
    01/05/2009 at 06:44

    @ Jenny – thank you very much! and I am honored as well to be able to share with so talented cooks all over the world! 🙂

  • Reply
    Anonim
    08/05/2009 at 13:26

    Arata delicios aceasta tarta motiv pentru care as dori sa o fac si eu weekend-ul acesta,dar am 2 nelamuriri: 1. de ce trebuie bagata la cuptor?blatul este la fel ca cel de la melba cu piersici si ala nu se baga in cuptor…
    2. stratul acela de fructe l-ai facut ca pe un jeleu? Multumesc

  • Reply
    ama
    08/05/2009 at 14:42

    @Anonim
    1 – eu l-am bagat la cuptor, dar poti sa nu o faci. totusi cred ca la cuptor se incheaga mai bine.

    2 da, l-am facut cu jeleu rosu.

    bafta si sa-mi spui cum a iesit 🙂

  • Reply
    Anonim
    09/05/2009 at 16:58

    Ama am facut tarta si vreau sa-ti spun ca este absolut delicioasa.Crema cred ca ar fi mai buna cu mascarpone sau ceva mai fin pentru ca se simt bobitele de la branza. Am sa incerc si varianta asta sa vedem cum iese. Multumesc tare mult pentru reteta.:*

  • Reply
    ama
    10/05/2009 at 19:03

    cu placere 🙂

  • Reply
    Rox
    25/05/2009 at 11:11

    Multumesc pentru reteta 🙂 Am facut-o de doua ori deja si a iesit foarte buna. La mine s-a umflat de fiecare data, si dupa aceea a ‘cazut’, dar in final a iesit cam ca a ta ca grosime a stratului, deci nu mi-am facut probleme 🙂
    De cateva uni tot vad retetele de la Daring Bakers, dar tot n-am avut curaj sa ma inscriu, si acum am de lucru pentru scoala, dar poate din iulie ma incumet si eu sa ma inscriu.

  • Reply
    ama
    28/05/2009 at 06:01

    @Rox – poate l-ai scos prea repede din cuptor, pentru ca atunci pica. Dar pana la urma nu conteaza! gustul e acelasi 😉

    cat despre daring bakers, eu te incurajez sa te inscrii. te provoaca sa faci multe retete la care poate nu te incumeti. totusi trebie stiut ca odata inscrisa trebuie sa faci lunar challenge-ul.

  • Reply
    Retete alese pentru sarbatorile de iarna | Ama Nicolae
    11/07/2015 at 12:19

    […] in doua culori Chec in doua culori Cheesecake cu fructe de padureCheesecake cu ricotta si ciocolataChocolate Chip CookiesCookies cu unt de arahide si dulceata de […]

  • Leave a Reply