Prima mea provocare Daring Bakers s-a dovedit o provocare pe toate planurile: incercarea de a face ceva demn de grupul de bucatarese talentate de pe DB, lipsa mea de experienta cu dulciurile si prima oara cand faceam un cheesecake. In cele din urma, fortata de dead-line, mi-am luat inima in dinti si am construit aceasta prajitura. Delicioasa!

Ce am folosit:

*pentru crusta:
180 g biscuiti graham
100 g unt
3 lg zahar

*pentru crema
550 g branza proaspata de vaca
150 g smantana
4 albusuri de ou
150 g zahar
esenta de vanilie

*pentru ornat
400 g fructe de padure
1 pliculet gelatina rosie
4-6 lg zahar

Incalziti cuptorul si puneti in el o tava adanca, umpluta 3/4 cu apa.

Dupa ce ati faramitat biscuitii in robot si ati topit untul, amestecati ingredientele pentru crusta, pana cand obtineti un aluat omogen.
Intindeti acest aluat in forma de tort si apasati bine cu o lingura pentru a-l nivela.

Puneti-l la rece si intre timp pregatiti crema.
Amestecati branza cu smantana si cu spuma batuta de albusuri. Adaugati zahar si esenta de vanilie. Puneti acest amestec in forma de tort, peste crusta deja pregatita.
Inveliti cu grija forma de tort cu folie de aluminiu. Puteti folosi si doua randuri pentru siguranta si pentru a evita apa sa ajunga la aluat. Introduceti forma de tort in apa si lasati in cuptor aproximativ 40 de minute.
Opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a evita craparea.

Separat, pregatiti fructele de padure dupa indicatiile de pe plicul gelatinei. Cand s-a racit prajitura, turnati fructele de padure si lasati la frigider minim 2 ore.