Ce am folosit:
*pentru crusta:
180 g biscuiti graham
100 g unt
3 lg zahar
*pentru crema
550 g branza proaspata de vaca
150 g smantana
4 albusuri de ou
150 g zahar
esenta de vanilie
*pentru ornat
400 g fructe de padure
1 pliculet gelatina rosie
4-6 lg zahar
Incalziti cuptorul si puneti in el o tava adanca, umpluta 3/4 cu apa.
Dupa ce ati faramitat biscuitii in robot si ati topit untul, amestecati ingredientele pentru crusta, pana cand obtineti un aluat omogen.
Intindeti acest aluat in forma de tort si apasati bine cu o lingura pentru a-l nivela.
Puneti-l la rece si intre timp pregatiti crema.
Amestecati branza cu smantana si cu spuma batuta de albusuri. Adaugati zahar si esenta de vanilie. Puneti acest amestec in forma de tort, peste crusta deja pregatita.
Inveliti cu grija forma de tort cu folie de aluminiu. Puteti folosi si doua randuri pentru siguranta si pentru a evita apa sa ajunga la aluat. Introduceti forma de tort in apa si lasati in cuptor aproximativ 40 de minute.
Opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a evita craparea.
Separat, pregatiti fructele de padure dupa indicatiile de pe plicul gelatinei. Cand s-a racit prajitura, turnati fructele de padure si lasati la frigider minim 2 ore.
Beautiful work I love how it looks so full and fruity. Bravo on a great FIRST effort on you challenge. I really like the photos.
Ama arata extraordinar tarta! Te felicit!
Aww… a very „spring” cheese-cake, well done on your first challenge 🙂
Great job on your challenge and I too did a berry cheesecake.
That looks fantastic! I bet it tastes just as good as it looks.
Welcome to Daring Bakers, and I must say, what a great job on your first challenge! Your cheesecake looks so dang berrylicious and perfect!
Beautiful cheesecake! Very well done for your first cheesecake!!
thank you all very much 😉
Well done and I can’t believe that this is your first cheesecake. It’s amazing and looks absolutely delish.
Super arata! Felicitari pt inscriere si succes si in restul probelor! :*
Welcome to the Daring Bakers! I am so honored that you were able to make your first cheesecake during my challenge, because it looks beautiful.
Jenny of JennyBakes
@Multumesc mult Ina! si tie la fel :*
@ Jenny – thank you very much! and I am honored as well to be able to share with so talented cooks all over the world! 🙂
Arata delicios aceasta tarta motiv pentru care as dori sa o fac si eu weekend-ul acesta,dar am 2 nelamuriri: 1. de ce trebuie bagata la cuptor?blatul este la fel ca cel de la melba cu piersici si ala nu se baga in cuptor…
2. stratul acela de fructe l-ai facut ca pe un jeleu? Multumesc
@Anonim
1 – eu l-am bagat la cuptor, dar poti sa nu o faci. totusi cred ca la cuptor se incheaga mai bine.
2 da, l-am facut cu jeleu rosu.
bafta si sa-mi spui cum a iesit 🙂
Ama am facut tarta si vreau sa-ti spun ca este absolut delicioasa.Crema cred ca ar fi mai buna cu mascarpone sau ceva mai fin pentru ca se simt bobitele de la branza. Am sa incerc si varianta asta sa vedem cum iese. Multumesc tare mult pentru reteta.:*
cu placere 🙂
Multumesc pentru reteta 🙂 Am facut-o de doua ori deja si a iesit foarte buna. La mine s-a umflat de fiecare data, si dupa aceea a ‘cazut’, dar in final a iesit cam ca a ta ca grosime a stratului, deci nu mi-am facut probleme 🙂
De cateva uni tot vad retetele de la Daring Bakers, dar tot n-am avut curaj sa ma inscriu, si acum am de lucru pentru scoala, dar poate din iulie ma incumet si eu sa ma inscriu.
@Rox – poate l-ai scos prea repede din cuptor, pentru ca atunci pica. Dar pana la urma nu conteaza! gustul e acelasi 😉
cat despre daring bakers, eu te incurajez sa te inscrii. te provoaca sa faci multe retete la care poate nu te incumeti. totusi trebie stiut ca odata inscrisa trebuie sa faci lunar challenge-ul.
[…] in doua culori Chec in doua culori Cheesecake cu fructe de padureCheesecake cu ricotta si ciocolataChocolate Chip CookiesCookies cu unt de arahide si dulceata de […]