Da, stiu, acesta nu este cus-cus-ul traditional, cel foarte marunt. Dar eu asta gasesc de obicei in magazinele de la noi si ne place foarte tare. Mai ales copiii il iubesc si atunci incerc sa il gatesc in cat mai multe combinatii. Bine, recunosc, si mie imi place pentru ca se gateste usor si rapid si am minime batai de cap.
Azi am decis sa combin cus-cus-ul cu o caserola de inimi si pipote de gaina si, desigur, legume.
Ingrediente
o lingura de ulei
1 ceapa mare
1 caserola de inimi si pipote de pui
1 morcov mare
1/2 lingurita rozmarin
putin piper si sare
1/2 cana de mazare
1/2 cana de broccoli
1 punga de cuscus
1/2 legatura patrunjel verde
Mai intai am tocat ceapa si am calit-o usor in ulei incins. Cand a devenit sticloasa, am adaugat morcovul dat pe razatoarea fina (sau puteti sa il maruntiti in robot). Le-am lasat impreuna pe foc pana cand morcovul a inceput sa lase din culoare.
Intre timp, am curatat si am tocat marunt pipotele si inimile. Aceasta este partea cea mai migaloasa, pentru ca trebuie sa luati pe rand fiecare bucatica si sa o verificati de eventuale cheaguri de sange sau ramasite de fiere.
Cand sunt ticate marunt, le pun peste ceapa si morcov si adaug rozmarin si piperul, astfel incat sa se aromeze mai bine. Dupa cateva minute, sting cu aproximativ 3 cani de apa. Recomand sa puneti mereu apa treptat, pentru a putea aprecia mai bine de cat aveti nevoie.
Astept pana cand apa da in clocot si fierbe pentru minim 10-15 minute si adaug broccoli si mazarea, impreuna cu cuscusul.
Cand s-au fiert toate, iau de pe foc si adaug patrunjelul proaspat tocat.
Pofta buna!
mi se pare o idee minunata. Ai combinat ingrediente ieftine si de obtinut o masa de calitate.
O sa incerc si eu, mai ales ca pot lua si la pachet.
la noi a devenit tare populara 🙂 aseara am pregatit-o din nou, la cerere!! :))
[…] […]