Anul acesta ne bucuram de o primavara superba. Calduroasa si senina, un sezon care ne umple de energie si optimism. Dar, odata cu razele puternice ale soarelui, se vad si urmele iernii in case si totul parca cere o curatenie generala si cat mai in profunzime.
Doar ca – si nu e nevoie sa va mai reamintesc eu asta – timpul ne este foarte limitat si desi visam la vreo 2-3 zile de smotru neintrerupt si in voie, rareori putem spune ca avem posibilitatea sa alocam atata timp curateniei de primavara.
Si atunci care ar fi secretele? Din punctul meu de vedere doua:
1.Produse de curatenie foarte eficiente, pentru a nu fi nevoie sa tot reveniti sau sa pierdeti timp frecand depuneri dificile.
2.Un plan care sa va permita sa lucrati organizat si sa eficientizati la maxim timpul alocat curateniei
Si azi vi le ofer pe amandoua! 🙂
Sa incepem cu produsele, pentru ca aici va fi si un concurs.
Cunosc produsele Asevi de multi ani, dar gama lor de produse profesionale, folosite de firme. In bucatariile profesionale nu intra chiar orice fel de produse de curatenie: acolo este nevoie de ceva foarte eficient, care sa curete usor depunerile de grasimi, dar si ceva sigur, care sa corespunda tuturor reglementarilor in domeniu. Si sunt multe!
De aceea, cand mi-au scris sa imi povesteasca sa faca mai cunoscuta publicului romanesc si gama lor casnica(pe care o gasiti si voi aici, m-am bucurat foarte tare. Mai ales ca am si eu cateva zone unde e nevoie de un ajutor… profesional! 🙂
Pentru ca nu eram straina de produsele Asevi, am adaugat de indata solutia pentru pardoseli – Asevi Portocala – si m-am apucat de sters pe jos. In primul rand, m-a impresionat mopul. Voluminos, dar foarte usor de stors, cu fir lucios, strange perfect scamele si se spala la randul sau foarte usor in apa. Apoi, solutia de sters pe jos este foarte eficienta, concentrata, are un parfum placut care dureaza mult, nu mi-a lasat deloc urme pe parchet si nici nu necesita clatire.
Si cred ca despre asta este vorba cand cauti produse bune de curatenie: produse care chiar sa te ajute si care sa iti faca munca mai usoara.
Un alt produs care mi-a atras atentia (pentru ca era nou pentru mine), este micutul odorizant WC (il vedeti in poza in partea dreapta). Acesta se foloseste dupa ce ati facut curatenie si se pun cateva picaturi undeva zona wc-ului (eu am pus chiar in spate) si asigura un miros frumos pentru un timp indelungat.
Ma bucur mult sa gazduiesc pe blog un concurs in care sa puteti castiga si voi produse de curatenie Asevi!
Sunt si curioasa daca le-ati incercat si voi, ele fiind populare in Spania (fiind o firma spaniola) si multi romani care au lucrat acolo le-au cautat si in tara. Sau poate, ca si mine, le cunoasteti gama profesionala, folosita in bucatariile diferitelor companii.
Regulament concurs
Lasati un comentariu sub aceasta postare in care sa imi povestiti ce trucuri folositi voi pentru a termina mai repede curatenia de primavara.
(comentariul nu trebuie sa includa branduri, ci sfaturi si experiente personale)
Apoi dati share pe Facebook la poza de concurs (gasiti poza aici)
Pentru a putea participa la concurs trebuie sa:
*aveti peste 18 ani
*sa aveti domiciliul pe teritoriul Romaniei
*sa dati share pe pagina personala de Facebook
Concursul se va desfasura in perioada 6-19 aprilie 2016, iar castigatorul il voi anunta atat aici cat si pe Facebook pe data de 20 aprilie 2016.
Si am ajuns si la al doilea punct, anume planul de curatenie de primavara. Am incercat sa punctez aici cateva zone poate putin mai neglijate in ultimele luni de iarna, zone care se pot bucura acum de o curatenie mai in profunzime (dati click pe poza pentru a o vedea in format mare).
Sper sa va fie de ajutor si sa aveti spor la treaba!
Astept cu nerabdare povestile voastre de curatenie.
Pfuu, se pune ca nu am mai facut curatenie de primavara?! 🙂 dar de anul acesta m-as cam apuca. Pana atunci pot sa imi imaginez ce as face. Mi-as face un plan struturat cu activitati pe zile 🙂 – cu copil mic nu poti sa faci tot dintr-un sut 🙂
Trucuri nu am , doar ca in ultimii 2 ani nu mai las pe ultimele 3-4 zile tot , curatenie, mancare etc ….incep cu 2-3 saptamani inainte si fac zilnic cate o canera etc foarte bine , iau fiecare canera si o fac bine de tot iar ultimele zile doar adun ce a ramas , natur , sterg si mancarea.
Curatenia de primavara este una din activitatile mele preferate, dar totusi este mare consumatoare de timp. Din cauza asta, aleg sambata ca zi in care sa pornesc „razboiul” impotriva mizeriei ascunse bine in fiecare coltisor. Impreuna cu iubitul meu, facem planul de dimineata, si fiecare luam pe rand cate o camera. Scoatem covoare, saltele, punem draperii si perdele la spalat si de acolo fiecare e pe cont propriu. Bineinteles, geamurile imi raman mie la toate camerele, dar am un detergent foarte bun si in plus, o carpa din microfibra care nu lasa scame si urme, si curata excelent. Aspiratorul pe care il folosesc este de mare putere, asa ca podelele le curat cu mare usurinta. Vinerea inainte de ziua planificata pentru curatenie o folosesc pentru a scoate la inaintare hainele de primavara si a sorta si pune deoparte cele de iarna.
La sfarsitul zilei aducem inapoi in casa tot ce am scos la spalat si aerisit, ne spalam si noi, si urmeaza o noapte cu un somn ataaaaat de dulce.
Umblu mereu cu 2 carpe dupa mine. Una umeda pentru a curata suprafetele murdare si una uscata pentru a sterge si lustrui in urma mea. Functioneaza de minune si economisesc si timp!
Eu fac cate un pic in fiecare zi, in toata locuinta, ca atunci cand ma apuc intr-adevar de curatenia generala sa nu mai pierd timpul cu maruntisurile ( gen pus la loc, bagat in sertare, etc )
Trucurile mele: cu 2-3 zile inainte de curatenia de primavara spal tot ce imi pica in mana in materie de rufe (sa nu ramana pe un scaun/fotoliu rufe murdare sau purtate de 1-2 ori), eu sterg praful si in urma mea sotul sterge geamurile, da cu aspiratorul si mopul iar eu intru in bai- aici produsele pe baza de clor sunt baza-. Bucataria- acolo e cu cantec e mare, folosita de mai multe persoane si putine fac curat. Intai aspirator si mop apoi se ia tot la frecat dulapuri, aragaz, chiuveta, frigider hota. Ca si truc in bucatarie dau cu solutii degresante locurile murdare si las sa actioneze 10-20 minute, timp in care noi facem cate o mica pauza!
In primul rand, eu incerc sa fac curatenia in timp ce doarme baiatul, asa ma pot misca in voie si sunt mai eficienta daca nu ma „bazaie” cineva..:)) incep cu sters praful peste tot, apoi aspir. In bucatarie, trebuie sa am chiuveta libera pentru a ma putea apuca de restul… dar va veni odata si masina aia de spalat vase..sper eu 😀 apoi baia, las sanitarele la dezinfectat cat timp fac pavimentul si geamurile.
Anul asta fac curatenia intr-un loc nou, asa ca am avut ocazia sa smotruiesc fara sa mut mobilier, fara perdele de dat jos. Si fara stres ca tre sa termin repede. La impachetarea hainelor am si sortat ce nu mai folosim si sunt puse deja in cutii pt donat.
Pt gresie si faianta din bucatarie folosesc o crema si un burete si apoi sterg cu carpa uda. Pentru restul suprafetelor folosesc solutii cat mai naturale in sticla cu pulverizator si doar sterg dupa. Pt cabina de dus am descoperit ceva solutie care face picurii se apa sa alunece si sper sa scap de depunerile de calcar..
Mai am de spalat geamurile de la balcon, la care nu am ajuns ca acolo am avut toate cutiile depozitate. Am si pt geamuri o carpa minune (de vreo 5-6 ani si inca nu lasa scame) cu care sterg dupa ce am spalat cu apa si apoi aplic o solutie (ca si cum as fi dat cu creta, asa se face pe geam), dupa care sterg cu carpa uscata si nu mai raman picurii de ploaie si data viitoare doar sterg cu o carpa uscata si e ca nou.
Frigiderul si congelatorul mereu le curat cu apa si bicarbonat.
Sotul aspira si sterge praful pe unde nu ajung eu si cam asta e curatenia la noi, anul asta 🙂
Trucul meu pentru curatenia de primavara din acest an este…chiar sotul meu 🙂 O curatenie zdravana in doi face cat una de-a mea singura in cateva zile. Si ca sa mearga totul struna fiecare se apuca initial de ce camera vrea (aspirator, ordine in dulapuri,sters praful si geamurile …) sicu o muzica adecvata si multa voie buna totul merge ca la carte :). Spor tuturor la curatenie !
Pentru mine nu cred ca exista o curatenie de primavara. Pentru ca in copilarie ma inebunea mama cu aceasta curatenie, si munceam 2 zile de parca urma sa vina presedintele la noi. Asa ca…… acum, prefer sa fac ordine si curatenie saptamanal, sa spal geamurile la 3 saptamani, sa aspir sub mobila o data pe luna. Cele mai bune trucuri sunt : Sa-l pun pe sot la treaba, si pe copil la somn, ca altfel sta numai in picioarele mele , si nu termin neam treaba.
Dupa ce termin in baie de spălat tot șterg bateriile cu hârtie de copt, da un luciu super.
Spor la treaba tuturor! ☀️☀️
imi pare rau, anul asta nu fac 🙁 dar in general, ma apuc din timp, spal perdelele, sterg geamurile, scot de prin dulapuri si pun in saci vidati hainele de iarna. aproape de pasti, spal, sterg praful, fac ordine.
Singurul mod in care reusesc sa diger elefantul asta cu curatenia de primavara e sa il iau pe bucati. Mi-am facut o lista cu toate micro-zonele din casa de care ma pot ocupa in 10-15 minute si le iau pe rand din timp. Incep cu cele care au nevoie de un deep cleaning (si in care curatenia se mentine mai mult timp – gen sertarul cu materiale pt craft) si las la sfarsit bucataria, de exemplu, unde oricum se face dezordine mai rapid.
Trucul meu la curatenia de primavara este: cate putin in fiecare zi 🙂
Ca sa profitam si de timpul liber am ales sa facem cate o camera cu totul: sters geamuri, tamplarie, schimbat, aerisit, sortat, aranjat, aspirat, spalat etc.
Exact la fel am procedat si eu,mi-am facut un plan de curățenie pe saptamani,pe categorii ,astfel încât sa nu mă incarc foarte mult,si bineinteles am punctat câteva lucruri pe cameră pentru a curata lucrurile pe care nu le curat la curatenia de zi cu zi.
Eu nu fac curatenie de primavara, fac curatenie de…musafiri 🙂 in functie de cati vin, cat stau, cat de importanti sunt, fac curat atunci in doua-trei zile, cat de mult pot (uneori, ca pentru Paste sau Craciun). Altfel, cu trei copii mici, incep dintr-un colt al casei si cand ajung in celalalt colt trebuie s- iau de la capat. Facem saptamanal curat, dar dureaza fix jumatate de ora.
In primul rand îmi pun muzică , apoi incep cu camera copilului ,apoi camera noastra ,baia , holul , living-ul ,celalalt hol,terasa si bucătăria ultima data deoarece îmi ia mai mult timp! Ma ajuta soți si băiețelul de 10 ani! Secretul cred ca este faptul ca la mine dulapurile nu trebuie făcute deoarece lle fac saptamanal si de cate ori fac , daca sunt haine care nu le purtam le dau celor cărora au nevoie!
Sper sa am ocazia sa folosesc aceste produse)!
Anul acesta curatenia de primavara va fi amanata cu cateva saptamani…pt ca ne apucam de renovat terasa si dormitorul…asa cu nu are rost sa curat acum. Dar de obicei nu e mare bataie de cap pt ca imi place sa fac curat, casa nu e f mare si am ajutor de la sotul meu. Curtea imensa e problema,nu casa:))))
In fiecare saptamana fac curatenie intr-un sector al casei. Incep cu geamurile (pe care le curat cu ziar, pentru a deveni super-curate) si perdelele, si termin cu parchetul si gresia. pentru a economisi timp si a avea casa libera, eu duc covoarele la curatat.
Nu avem o activitate anume de curatenie de primavara, asa ca nu am trucuri pentru asta. Singura chestie specifica este aranjarea dulapurilor, schimbarea hainelor de iarna cu cele de primavara/vara. Asta facem de obicei intr-un weekend, ma apuc cu mama, de dimineata, scoatem hainele groase. Daca e vreme calda atunci bagam la spalat gecile de iarna. La fel scoatem la aerisit gecile subtiri, spalam cate ceva daca e nevoie de improspatat. Cu ocazia asta mai facem si selectie la haine, vedem ce nu s-a purtat deloc in perioada rece. Schimb odorizantele de prin dulapuri (pastile pentru molii). Apoi lasam geamurile si dulapurile deschise, sa se aeriseasca.
Eu am un baietel de numai 1 anisor iar in acest an curatenia de primavara va fi foarte interesanta. Deja cand dau cu aspiratorul sau mopul dam impreuna, el se tine de aspirator si ma urmareste in toata casa.
Cel mai repede imi iese curatenia daca sunt linistita, binedispusa – asa ca incerc sa ascult muzica in timpul asta. Incerc sa fac cate o camera pe rand – cap coada ca sa stiu ca am ceva finalizat.
Curatenia imi place sa o fac atunci cand vreau sa ma relaxez. Am o viata aglomerata si in ciuda faptului ca unii o considera o corvoada, eu cand vreau sa ma relaxez incep sa fac curat. Nu am produse anume pe care sa le folosesc mereu, insa le prefer pe cele de calitate, chiar daca costa mai mult. Si de asemenea le prefer pe cele cu miros placut
Eu sa fiu sincera nu sunt asa mare fan al curateniilor generale, asa ca am sa ma apuc chiar din acest weekend, respectiv sambata, sa fac cate o camera, am sa fac treburile mai grele ca mai am un ajutor de la sotul meu iar dulapuri si tot felul de chestii mici si migaloase am sa incep sa mai fac seara cate o ora doua. Cel mai greu la curatenia generala este stersul geamurilor deoarece locuiesc intr-un bloc cu parterul inalt, adica nu ajung la nivelul geamurilor nici de pe scara.
Inceputul e mai greu, nu? Dar, odata pornita ofensiva impotriva prafului si petelor, razboiul propriu-zis parca merge de la sine. Iata si sfatul meu: asculta muzica in timp ce robotesti prin casa, face bine la moral 🙂 . Curatenia generala include: stersul prafului, curatarea podelelor (covoarelor) si geamurilor, spalarea baii si bucatariei, stergerea jaluzelelor, curatarea cartilor si rearanjarea hainelor in dulap, incep din timp si zilnic aloc timp fiecarui lucru in parte 🙂
Pentru curatenia de primavara si pentru curatenie in general , folosesc doar produse de calitate…Incerc totusisa mentin curatenia pt a Iimi face munca mai usoara.
link share: https://www.facebook.com/anca.gabriela.9400/posts/1028788080524219?pnref=story
cel mai mare truc al meu in ceea ce priveste curatenia, este sa nu o las pe ultimul moment! Si lamaia! ma ajuta sa scot cele mai grele mirosuri!
Intotdeauna incep din timp asa cam o saptamana inainte de Paste sa fac ceea ce este necesar exclus varuitul ,doar sters de praf batut covoare si tot ce mai trebuie facut pentru o casa luna de curatenie .
cata treaba este,si cata pregatire ptr sarbatori ca nici nu stiu de unde sa incep…sper as am si ajutoare 🙂
In fiecare saptamana fac curatenie mai generala si la curatenia de primavara imi este mult mai usor , ma apuc si spal perdele, covoare din timp si dupa ma apuc de geamuri aspir si asez totul la loc in dormitoare si living apoi ma apuc de bucatarie si bai aici folosesc produse de curatenie care imi usureaza foarte mult munca pe baza de clor si degresanti.
Curatenia de primavara o realizez mai repede facand cate o camera cap coada si sfarsind cu baia.
Baia(gresie, cada, chiuveta, wc) o inmoi dinainte cu solutie si cand termin toata casa si ajung la baie am doar de clatit peste tot, sters papucii pe talpi si spalat lavetele, mopul.
Nu las totul pe ultimele zile. Fac cu mult timp inainte putin cate putin deoarece nu imi permite sanatatea sa fac totul odata.
ii impart pe toti din casa ca sa facem cate ceva sa terminam mai repede
Eu fac cate un pic in fiecare zi, in toata locuinta, ca atunci cand ma apuc intr-adevar de curatenia generala sa nu mai pierd timpul cu maruntisurile ( gen pus la loc, bagat in sertare, etc )
Eu fac cate un pic in fiecare zi, in toata locuinta, ca atunci cand ma apuc intr-adevar de curatenia generala sa nu mai pierd timpul cu maruntisurile ( gen pus la loc, bagat in sertare, etc )
Eu fac cate un pic in fiecare zi, in toata locuinta, ca atunci cand ma apuc intr-adevar de curatenia generala sa nu mai pierd timpul cu maruntisurile ( gen pus la loc, bagat in sertare, etc )
Eu fac cate un pic in fiecare zi, in toata locuinta, ca atunci cand ma apuc intr-adevar de curatenia generala sa nu mai pierd timpul cu maruntisurile ( gen pus la loc, bagat in sertare, etc )
In fiecare an imi propun sa fac cate putin zilnic cu ceva timp inaintea sarbatorilor , dar de fiecare data totul se face la loc (murdaria) si binenteles ca vin sarbatorile si in ceasul al 9-lea intru in priza, de dimineata si pana seara , timp de 3 zile nu mai prididesc cu treaba, dupa care cad lata .
Locuiesc la casa si am multe camere si 2 livinguri,va inchipuiti cat am de lucru. prima data incep cu curtea,gradina,apoi cu casa.Cand ma apuc de curatenie in casa,prima data spal toate covoarele, perdelele,apoi sperg pe jos prin toata casa si apoi geamurile. Geamurile le spal cu Pur si le sterg cu ziare. Nu ma grabesc sa le dau peste cap,incet incet voi termina curatenia de primavara.
In primul rand sa am produse de curatenie de calitate iar in al doilea rand mi-as planifica pe zile ceea ce voi face. Cu trei copii e mai greu dar in final trebuie sa reusesc. 🙂
Din cauza ca am 3 copii cu varste diferite si nevoi diferite FAC curatenia in to at a casa pe parcursul mai multor zzile lasand LA urma bucatarie care necesita cel mai mult efort!
Cate putin in fiecare zi. Incepem cu dulapurile: schimburi de haine, schimburi de papuci, ordine la vase si alimente. Apoi geamuri si perdele urmate de bai si covoare trimise la spalat. Cand ajung in stadiul acesta merg pe fiecare camera in parte: coltisoare, praf etc
Iată câteva soluţii, trucuri şi secrete care te ajută să menţii curăţenia pentru mai mult timp. 1.Alcool pentru geamuri
Este uşor să le cureţi, dar greu este să faci în aşa fel încât ferestrele să rămână sclipitoare mai multă vreme. Umezeala, variaţiile de temperatură şi condensul abureşte şi murdăreşte geamurile. Iată soluţiile:
Urmele de ploaie de pe geamul exterior nu vor mai fi vizibile dacă, după ce ai spălat geamurile, vei şterge suprafaţa exterioară cu un amestec format din alcool şi o soluţie anticalcar. Amestecă în părţi egale alcool şi soluţie anticalcar, pune-le într-un pulverizator, stropeşte geamurile exterioare şi şterge apoi cu o cârpă.
2.Suc de lămâie pentru inox
Inoxul este unul dintre metalele dificil de curăţat, mai ales din cauza faptului că se pătează uşor. Soluţia: sucul de lămâie.
Prepară o soluţie formată din sucul unei lămâi şi apă. Foloseşte soluţia pentru a clăti obiectele de inox. Şterge-le cu un şervet de hârtie.
3.Ulei aromat pentru covor
Există soluţia şampoanelor pentru covoare, a aspiratoarelor cu apă şi variantele profesionale. Dacă nu poţi apela la ele, încearcă oţetul alb.
Amestecă o parte oţet, două părţi apă, câteva picături de ulei esenţial şi două linguriţe de soluţie pentru spălat vasele. Pune totul într-un pulverizator şi stropeşte covoarele înainte să le aspiri. Se vor curăţa foarte bine, iar aerul va mirosi a curat şi proaspăt.
Dacă vrei o soluţie care, în acelaşi timp, să dezinfecteze, adaugă în preparatul de mai sus şi o parte de alcool medicinal.
Curatenia de primavara incepe devreme.Incep cu living-ul,dormotoarele,baia si bucataria.Spal si curat toata casa,folosind cateva trucuri,cum ar fi pentru geamuri si oglonzi folosesc apa si otetul,iar la bucatarie si baie,folosesc praful de copt si lamaia,La final,casa straluceste de curatenie,decorand cu flori si decoruri de primavara!
sper sa reusesc sa-mi iau o saptamana de concediu, inainte de Pasti, altfel nu voi reusi sa fac si curatenia, ci doar mancarea; daca reusesc, in fiecare zi voi face curatenie in cate o camera-aspirat, spalat pe jos, sters praful… curatat fereste, spalat perdele; mutat hainele de iarna mai la dos, scos pe cele de vara mai in fata; … mai mult, mai greu, mi se pare ca e curatenia din baie si bucatarie, mai ales bucatarie!
Pentru ca am o problemuta cu inima fac in fiecare zi curatenie si nu las nimic de azi pe maine. Acum cu caratenia de primavara e un pic mai greu ca trebuie spalate geamurile si perdelele. Pentru a-mi fi mai usor si sa nu obosesc prea tare(am patru camere la bloc) voi incepe sa fac luna cate o camera pana termin tot apartamentul. Inainte de Paste, in saptamana mare va trebui numai sa aspir si sa curat praful si sa imbrac apartamentul in sambata mare in haine de sarbatoare.
Trucul meu e simplu, 85% organizare si 15% munca efectivă. Așa termin treaba repede si nu imi ia întreaga zi.
Draga mea am invatat de-alungul anilor ca nu e bine sa te aglomerezi facand curatenie „”mare „” cum se spune. Eu obisnuiesc cu ajutorul sotului meu sa facem curatenie din 2 in 2 saptamani,doargeamurile le spalam mai rar, adica la 3- 4 luni . Tinand din scurt curatenia ,te vei bucura tot timpul de un aer curat si sanatos in locuinta si nici nu te vei extenua . Normal ca un ajutor de nadejde ne sunt produsele bune de curatat pe care din cand in cand le schimbam pentru a ne da seama care dintre ele este mai eficient . Nici un produs din gama Asevi nu am folosit inca si as fi foarte incantata sa le pot proba. Multumesc mult pentru concurs,sa ai o primavara minunata si niste sarbatori de vis,. te pup cu drag <3
Buna ziua. Nu am un truc special, decat ca folosesc produse de calitate si incerc sa mentin curatenia, astfel incat munca sa imi fie mai usoara.
Prefer sa fac curatenie saptamanal si atunci imi e mult mai usor.
folosesc produse de calitate,curatenie zilnic
Sunt zile cand imi place sa fac curatenie cu spor, dar sunt si zile cand o fac de nevoie. Tot ce stiu este ca acesta activitate o realizez cu simt de raspundere, cu produse de specialitate. Cel mai mult ador curateniile generale de sarbatori, si ma ajuta si familia, acompaniati de o muzica buna.
link share : https://www.facebook.com/georgianaloredana.lazar/posts/814736741965660?pnref=story
Curat depunereile de calcar din toaleta cu ajutorul unei pietre ponce si praf de curatat . imi pun manusile chirurgicale si fara prea mult efort , vasul de toaleta arata minunat.
Sincer eu fac câte puțin în fiecare zi. De exemplu astăzi dezinfectez și spăl geamuri. De mâine ne apucam de perdele și haine și tot așa continuam cu altceva în fiecare zi. ..cu muzica pe fundal sa ne și distrat puțin.
Impreuna cu iubitul meu facem curatenie in toata casa, începem cu batutul covoarelor, spalatul geamurilor, draperiilor, spalat si sters de praf fiecare obiect. Luam cate o camera in fiecare zi ca sa ne vina mai usor si pentru ca ajungem destul de tarziu acasa dupa munca, adica pe la ora 18.30.
incep curatenia cu ce e mai geu( baia si bucataria), apoi trec la camere, Imi organizez toate trburile si totul merege repede fara sa ma lungesc prea mult. Deci trucul meu ar fi: Organizarea
Incep din timp,cu zugraveala daca e cazul,apoi spal pe rand geamuri ,perdele,paturi,lenjeri,ca mai apoi sa curat podelele…asa procedez cu fiecare camera in parte!
Eu incep treptat sa fac curatenia de primavara trucul meu este sa cureti incet si bine nu repede si prost asa ca incep cu spalatul geamurilor si folosesc apa cu laveta si dupa dau cu o laveta uscata .Mai greu este la bucatarie cu grasimea,dar usor usor se curata si la final ramane totul curat si stralucitor.
Imi place sa fac curatenie generala mai mereu , si prefer sa fac cate o camera pe rand si urasc un singur lucru sa sterg geamuriie si usiile dar nu am incotro imi place nu-mi place trebuie sa o fac si imi place sa fiu singura si sa ascult muzica in timp ce fac si totul merge ca pe roate , si ca produse nu am un brand preferant o fi si daca nu e inventam ceva important e sa iasa totul curat !! Sport la treaba tuturor :))
fbCLAUDIA HOSSU
SHARE; https://www.facebook.com/claudia.hossu.7/posts/203503726696644?pnref=story
TRUCURI LA CURATENIE ;SPAL LENJERIA DE PAT CU 2 SAPTAMINII INAINTE DE PASTE SA AIBA TIMP SA SE USUC O PUN PE PAT CU O ZI INAINTE DE PASTE;GEAMURILE LE SETERG CU APA CU OTET SI ZIARE;STERG SI OGLINZILE LA FEL;FRIGIDERUL IL SPAL CU APA CU BICARBONAT SE FACE LUNA SI SE DUC SI MIROSURILE.
FB;CLAUDIA HOSSU;
SHARE; https://www.facebook.com/claudia.hossu.7/posts/203503726696644?pnref=story
TRUCURI LA CURATENIE;1;STERG GEAMURILE CU APA CU OTET SI CU ZIAR SI OGLINZILE LA FEL;
2;FRIGIDERUL IL SPAL CU APA CU BICARBONAT SE FACE LUNA SI DISPAR MIROSURILE ;
LENJERIA DE PAT O SPAL CU 2 SAPTAMINII INAINTE FOLOSESC DETERGENT SI BALSAM DE RUFE DE CALITATE O PUN PE PAT CU O ZI INAINTE DE PASTE .SUPER CONCURS MULTUMESC
imi organizez timpul si fac in fiecare zi cate o camera,sau o activitate
folosesc produse de buna calitate, imi rezerv cate 2 zile pt fiecare incapere si in acest fel nu trag de mine, incep cu bucataria ca mi se pare cea mai grea…
Mă apuc de curățenie din timp și că sa termin mai repede singurul truc este ajutorul soțului ,dacă spăl geamurile folosesc oțet și de obicei seara plouă asta e norocul meu.
Ma apuc din acest weekend, respectiv sambata, sa fac cate o camera, am sa fac treburile mai grele ca mai am un ajutor de la iubita mea; eu dau cu aspiratorul peste tot, sterg cu mopul , iar ea spala geamurile, perdelele si toate corpurile din bucatarie si fiecare obiect de acolo.
Sterg geamurile cu alcool sanitar si apoi cu ziare si ies super curate si fara urme sau scame
Curatenia de primavara mereu este un lucru greu ,incepe si lucrul la camp si curatenia generala imi i-a mai mult timp.Totul fac pe rand ,pe bucati ,la faianta si gresie sotul este un expert si un ajutor de nadejde ,La covoare tot el se ocupa ,restul fac eu ,incet ,sigur si pana la urma este totul pus la punct
la noi in casa se face curatenie saptamanal sau cand e cazul, cateodata aspiram de 2-3 ori pe zi. asa e cu copii mici in casa. trucuri nu am, iau camerele pe rand si facem toti pt ca unde-s multi este spor
Eu încep cu dormitoarele si livingul pentru ca este mai ușor de făcut curățenie in ele si fac cate o camera pe zi. Apoi bucătăria si baia deoarece trebuie sa le acord mai mult timp. Secretul este sa te apuci din timp, sa nu lași totul pe ultima suta de metrii, si sa întreții curățenia.
Deja m-am apucat de curatenie nu imi place sa las totul pe ultima suta de metri.Incep mai din timp si incep pe rind ,astazi incep cu o camera .Scot tot din camera si fac pina la cel mai mic detaliul ,Foosesc produse de cea mai buna calitate si care au un miros placut .Mai am un ajutor si din partea mamei mele binenteles ca eu fac lucrurile cele mai grele cum ar fi :stersul geamurilor,a faiantei ,a cabinei de dus dar orice ajutor conteaza .Deci fiindca nu am copii mici termin curatenia la timp si sint si linistita cind lucrez .
Cateva din trucurile pe care le folosesc nu doar atunci cand fac curatenie generala ci si in timpul saptamanii .
Otetul il folosesc la curatirea bateriilor din bucatarie si baie,pun o cantitate destul de multa pe o carpa sa fie uda bine si o infasor peste robinet unde este calcar,trebuie lasat cateva ore ,iar dupa sterg cu buretele calcaru, daca cumva nu iese tot din prima ,mai pui inca odata carpa cu otet. Otetu elimina eficient calcaru. Cel de-al doilea truc e tot cu otet, dar se poate folosi si bicarbonatul sau combinat, pentru curatarea si inprospatarea masinei de spalat,pui 500 de ml otet si o cantitate generoasa de bicarbonat in masina unde se pune detergentul si se da drumu la masina pe programul obisnuit, se simte diferenta dupa prima curatare,dupa mai multi ani masina de spalat incepe sa primeasca un miros urat, chiar daca ea ne spala hainele trebuie si ea ingrijita si spalata.
Nu sunt multe trucuri dar foarte utile.
Curatenia de primavara este unul din lucrurile mele preferate deoarece scot covoarele afara sa le bat sterg geamurile app si ascult si muzica pentru ca ma simt mai relaxata.
Trucul meu la curatenia de primavara este sa fac cate putin in fiecare zi , folosesc solutii adecvate pentru fiecare suprafata in parte , si mai ma ajuta si otetul si bicarbonatul care fac minuni si ma ajuta sa fac treaba buna.
Spal geamurile, perdelele, aspir si spal pe jos in toata casa, spal corpurile din bucatarie, spal toata vesela , spal aplicele, curat covoarele cu solutie speciala ; aranjez toate hainele si le dau pe cele care nu le mai port .
Cel mai important este sa incepi din timp pentru a nu te aglomera si sa nu stii ce sa faci mai intai iar in al doilea rand ai nevoie de produse bune pentru a face totul sa straluceasca 🙂
Mereu folosesc ziare dupa ce sterg geamurile, incerc sa tin din scurt praful ce se aduna zi de zi,il sterg Cu solutie speciala si scutur in fiecare dimineata cearsafurile.
planul îl are soția, eu numai ajut ,bat covoarele….
Primul pas în procesul de curățenie ar trebui să fie reprezentat de organizarea obiectelor împrăștiate prin casă. Așadar, începe să strângi toate lucrurile, stabilind câte un loc pentru fiecare, în funcție de utilitate.Curățenia generală este o ocazie perfectă de a renunța la toate lucrurile inutile care îți aglomerează spațiul de locuit.Incep cu dormitoarele ,sufrageria,baile si la sf bucataria.
Trucuri …..la 4 camere cam multa curățenie,dar încep sistematic in fiecare camera pe rand pana la ultima camera si pe când terminat cei 3 copiii ai mei ma ajuta si ei de altfel sa termin mult mai repede :)))
fac curățenia de primavară din timp. cu 2 saptamani înainte de paști, pe îndelete începând cu perdelele, geamurile , cu câte o camera pe zi !
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1684578745092789&id=100006220397661&pnref=story
Incep curatenia cu vreo 2 saptamani inainte de sarbatori – fac putin cate putin si iau camera cu camera. Nu-mi place dezordinea si nu as vrea sa vad toate lucrurile ingramadite intr-un singur loc. In timpul anului mentin ordinea si curatenia in mod constant pt a nu-mi fi greu dupa aceea. Ma ajuta si sotul la curatenie.
secretul meu ? ma ajută soțul la curațenie
Nu am nici un truc, eu ma straduiesc sa pastrez ordinea si atunci fac in fiecare zi cate ceva, iar la sfarsit de saptamana ma ajuta si sotul sa bat covoarele.
Nu las toata treaba pe ultima sută de metri. Fac din timp care putina curățenie, astfel încât in saptamana de dinainte de Paste sa ma pot bucura de liniste si de Denii. Iubesc acea săptămână!
Prin urmare, duc covoarele la curățat din timp, apoi ma ocup de perdele, pentru ca la urma sa las stersul geamurilor si a prafului.
Sincera sa fiu mai bine întrețin curățenia, pentru a nu ma aglomera si a ne chinui cu ore întregi de muncă.
Treaba grea bine la gresie pe care prefer sa o curat nu cu mopul, pentru ca am senzatia ca nu pătrunde bine in toate colturile. Sterg gresia cu soluție degresanta pentru geamuri cu ajutorul unor servetele din hartie mai groase.
In rest…inainte de Paste vreau doar liniste si intelegere. Sunt cele mai importante!
Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, orice femeie se gândeşte la tradiţionala curăţenie de Paști. Nu-i așa?
Desigur, trebuie să recunoaştem, această tradiție se pierde, încetul cu încetul…
Dar, fără a merge până la a întoarce totul, în sus şi în jos, în casele noastre, timp de o săptămână, să scoatem perdelele, sa spalam geamurile (un truc, verificat: este mai bine, sa se spele geamurile, intr-o zi, cu nori, pentru ca, urmele se vad; intr-o zi insorita, nu se prea vede ceea ce faci si esti nevoit(a) sa revii asupra portiunilor, pe care le-ai ratat!!),
să batem covoarele și să golim dulapurile…, a venit, totuşi, timpul, pentru „o suflare” de aer de primăvară în interioarele noastre.
Este oportunitatea perfectă, ocazia ideală de a testa toate produsele de întreţinere/curăţare bio, naturale sau ecologice, care ne sunt propuse … „valsând” printre mărcile, mai mult sau mai puțin de încredere, care ”infloresc” pe piață .
Din fericire, astăzi, este ușor, să găseşti produse de curăţare ecologice, respectând mediul şi având grijă de sănătatea noastră. Dar, atenție la etichete!! Căci, producătorii industriali au simțit, că este vorba de afacere profitabilă și se „înghesuie”, fericiţi, în nișa „organicului”, uneori, în absenţa oricăror scrupule. De aceea, pentru a face o alegere bună privind un produs de curatare, trebuie să te asiguri, în primul rând, că aparţine unei mărci recunoscute și serioase.
Și, un ultim îndemn, mai ales, acum, odată cu reîntoarcerea soarelui, deschideți, larg, ferestrele și lăsați primăvara să vă intre în casă!
Cu 1 – 2 saptamani inainte de Pasti, incep curatenia. Per general, ca sa zic asa. Incep cu ordinea in dulapuri. La fel la bucatarie (aragaz, frigider etc.) si baie, curatat/spalat cada, chiuveta, toaleta etc. Dau , apoi, cu aspiratorul, peste tot, sterg praful pe mobila, la urma , spal geamurile.
Curatenia o incep din timp cate putin spaland perdele ,covoare ,stergand pereti ,curatind geamurile,si tot asa pana ajung la final…
Secretul meu?
Multa rabdare si produse de calitate. In plus, am ajutoare de nadejde…picii mei care isi strang jucariile .
Fiind catolica de cele mai multe ori am asociat curatenia de primavara cu cea dinainte de Paste. In ultima vreme trucul cel mai important a fost sa il implic pe sot la curatenie si la mentinerea acesteia. Am incercat sa fac saptamanal o curatenie generala cat mai completa, si lunar sau la nevoie sa curat parti din casa care nu au nevoie de curatire saptamanala (geamuri, mobila de bucatarie,etc).
waw cand e vorba de curatenie inaintea unei sarbatori se stie …. toti pleaca de acasa pt a ma putea desfasura in voie …altfel ne intersectam fara rost in camere …si nu e ok prefer sa le fac cap coada singura cu solutiile adegvate
Hmmm…foarte multe…unul din ele este ca in apa cu care spal parchetul pun putin ulei de masline si putin otet pt luciu,in afara de solutia pt parchet.geamurile le spal cu detergent,apoi le clatesc cu apa curata si la sfarsit le sterg cu solutie..Clin sau Sano..ce am in casa…raman ft curate si nici nu se mai zgarie cu praful de pe ele!
Pentru mine spalatul covoarelor este cea mai grea munca referitor la curatenia de primavara. In rest, totul in fiecare zi cate putin. Asta este secretul succesului: Facand in fiecare zi, nu are ce sa se adune ca sa te aglomereze in primavara!
E clar ca mi ia mult timp pentru ca am o casa mare sio niciun ajutor. In primul rand incep de la etaj la parter si mi rezerv mult timp pentru cele mai grele camere: bucataria si baia.In camere incep cu covoarele cu archetul cu praful, continui cu geamurile si perdelele. La sfarsit fac holurile si casa scarii. Trucuri…n-am…folosesc produse bune, folosesc tot ce-mi poate usura munca si ma rog la Dumnezeu cand am terminat…sa n-o iau de la cap a doua zi.
ma ajuta sotul la cele mai grele treburi ,cu doua saptamani inainte facem curatenie generala ,sterg geamurile zu ziare pentru a nu lasa urme si scame ,la curata covoarele adaug si otet pe langa solutia respectiva.
Curățenia de primavară din timp dulapuri, sifonere,sertare, renunt la lucruri inutile,apoi cate o camera pe rand , folosesc prosuse de calitate pentru a mi usura munca
Share: https://www.facebook.com/adinamirabela.gavriloi/posts/1070554709654191?pnref=story
De obicei mă organizez și fac devreme curățenia de primăvară, cu 2-3 săptămâni înainte de Paște.În fiecare zi rezolv câte o cameră, în amănunt, iar cu 2-3 zile înainte de Paște, doar aspir și șterg praful.
Ce trucuri aș putea să îți dezvălui….
Pentru plinte folosesc lavete îmbibate în balsam de rufe cu care le șterg foarte bine și apoi cu o cârpă umedă.
Pentru urmele de degete și de calcar de pe robinete, folosesc hârtia cerată.
Curăț cuptorul cu microunde cu oțet, iar la geamuri folosesc alcool sanitar.
Covoarele se pot curăța foarte ușor cu bicarbonat de sodiu.Îl presari, lași câteva ore și apoi aspiri.
Eu mut mobila in mijlocul camerei, sau scot totul afara din camera atunci cand fac curatenia de primavara, pentru a nu ramane niciun colt murdar.
Daca esti ordonat. Curatenia rezista. daca nu …..
Fiind mama a doi pitici e mai dificil cu curatenia in general pentru ca ce incep dimineata pana seara e la fel dar de regula incerc sa profit de timpul cand sunt la gradinita pentru a face lucruri mai de profunzime ca stersul geamurilor, spalatul faiantei etc.
Nu eu fac curatenia , dar o ajut pe sotia mea cat pot si va pot spune ca trucul cel mai eficient este sa pastrezi curatenia in fiecare zi si nu va mai fi atat de greu sa o faci de sarbatori.
Pentru a termina mai repede curatenia de primavara imi planific din timp ce am de facut si impart sarcinile cu membrii familiei mele.
Spal geamurile cu apa si otet.
Incerc sa fac cate putin dinainte si sa o mentin,asa nu trebuie sa muncesc zile ca sa o fac
La curatenia de primavara covoarele sunt in sarcina mea.Le sot afara le bat bine iar curatarea lor o fac cu o parte otet si doua parti apa .Covoarele stralucesc iar mirosul este unul proaspat de aer curat .
Share: https://www.facebook.com/petru.lupu.395/posts/473811036162288?pnref=story
Pe langa produse din comert folosesc si otetul pentru covoare si geamuri,bicarbonatl de sodiu pentru curatirea frigiderului si zeama de lamaie pentru chiuveta si tacamurile de inox.De asemenea ma organizez pe zile cu curatenia!
folosesc bicarbonat si otet, pentru a curata obiecte de bucatarie, iar pentru geamuri lavete speciale; mereu incep curatenia cu bucataria, apoi baia, sufrageria, camera copiilor si ultimul, holul
Ma trezesc dis de dimineata, luand totul usor, pe rand. Curatenia o fac mereu de sus in jos. Arunc chestii care-mi sunt nefolositoare, incercand sa mai castig spatiu, Nu-mi place deloc aglomeratia de obiecte pe birou, pe masa, rafturi etc. Apelez la sot pentru anumite actiuni: stersul prafului in locuri in care nu pot ajunge. In orice caz, este necesar sa am cateva produse pentru a ma ajuta sa curat mobila, covoarele, parchetul mult mai usor. Cateva carpe, un mop, solutii utile si mult chef de treaba. Cam asta e reteta mea in ceea ce priveste curatenia!:)
Cand trebuie sa fac curatenie,duc copii la bunici si impreuna cu sotul meu ne impartim treaba,asa ca terminam foarte repede!
Ca si ”truc ” la mine ar fi faptul ca incep curatenia din timp , sa nu mi se aglomereze totul chiar inainte de Paste, pregatesc mancare cu o zi inainte ca sa nu trebuiasca sa si gatesc in zilele cu pricina ( cam 2-3 zile imi ia mie) si incerc sa gasesc vre-o bunica disponibila pentru a mai sta cu copiii in timpul in care eu fac curatenia. La mine saptamana trecuta a avut loc marea curatenie si in acest an nu am gasit pe nimeni disponibil ca sa stea cu micutii asa ca am carat la greu pe bebe Sofia dupa mine prin toata casa.
Incerc sa fac in fiecare zi cate un pic, mai intai spal rufele murdare, perdelele, sterg praful, aranjez hainele/obiectele, folosesc otet si bicarbonat pentru inlaturarea mirosurilor, aerisesc bine. De multe ori pana ajung la ultima camera, in prima e deja dezordine. Dar ma straduiesc sa ma organizez si sper sa reusesc pana la urma.
Organizarea e secretul meu,structurez totul pe zile.Azi sterg geamurile,maine usile,etc.Si nu in ultimul rand folosesc produse de calitate care chiar curata si igienizeaza.
Link share: https://www.facebook.com/rdanc/posts/998576616891423?pnref=story
Doua chestii interesante am descoperit. tevile se desfunda usor cu otet, bicarbonat si apa fierbinte: pentru gresie, faianta, rosturi…o combinatie de apa oxigenata, bicarbonat si detergent lichid de vase.
Ohhh, curatenie!!! exact ce urmeaza sa fac!!! Dar poate ca intre timp voi avea niste produse deosebite, care sa ma ajute sa termin mai repede!!!
https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/1188828287803845?pnref=story
De obicei, ma bazez pe o buna organizare si pe ajutorul sotului meu! Secretul pe care l-am invatat si eu de la alte gospodine, este sa incepi de sus in jos; asadar, curatam lustrele mai intai, aspiram peretii daca este cazul, spalam geamuri si jaluzele; urmeaza apoi mobila (tot de sus in jos), exterior si apoi interior, si nu in ultimul rand- covoarele, pe care incercam sa le spalam o data, de doua ori pe an. cel mai greu, recunosc, imi este in bucatarie; acolo prefer sa fac totul singura si dureaza ceva mai mult. Dar daca ne planificam eficient sarcinile (cate putin in fiecare zi), nu se poate sa nu ne iasa!
Apropo, imi place mult,, mult de tot cum structurezi activitatile. M-ai inspirit de multe ori si chiar m-ai motivate.
Multumesc!
Intotdeauna incep curatenia pe etape,camera fetelor,apoi a noastra,coridorul si baia,ultima data bucatria,fac totul pe rand in zile diferite sa nu para o sarcina urata si grea ci o bucurie si un nou inceput.Daca am invata sa fim mai relaxati si sa luam totul cu calm toate ar fi mai usoare.
Singurul meu truc la curățenie : sa încep dimineața devreme, la ora 6-7. Și chiar termin până seara apartament de 100m. Spor!
Ideea de bază pe care o aplic este de a păstra ceea ce fac. Curățenia devine, apoi, ceva mai simplă, având in vedere ca stau la bloc.
Evit să aglomerez prea multe activităti ca să nu pierd din bucuria specifică așteptării unei sărbători.
Iubesc sa fac curatenia de primavara si am planuri de atac dure si aspre pentru apartamentul meu incep cu dormitorul. Si sortez hainutele ce nu le am mai purtat de foarte mult timp si le dau celor mai nevoiasi la curatenie folosesc atat otet ,bicarbonat de sodiu si detergent de vase ,praf de curatat si trec prin bucatarie .baie,dar fiecare camara pe zi ca sa fac fata cu brio si sa fiu si multumita de ce ramane in urma mea .ma mai ajut si de produse din comert pentru unele zone ale casei.
spal perdelele, sterg geamurile, scot de prin dulapuri si pun in saci vidati hainele de iarna. aproape de pasti, spal, sterg praful, fac ordine.
Cel mai important truc al meu este ajutorul soțului. În rest, nu rămâne niciun colțișor necurățat. Pt ca soțul a lucrat, ieri am început singură curățenia în bucătărie. Am scos tot din mobilă și am șters, spălat și am așezat cu grijă totul la loc. Apoi am spălat geamul, frigiderul, aragazul și Hota cu produse specifice. La final am aspirat și am spălat pe jos cu mopul meu cu abur. Bucătăria e ca nouă. Sâmbăta viitoare fac cu soțul restul casei. Și sâmbătă înainte de Paște doar mai bag aspiratorul și spăl pe jos, ca se mai mare mizerie mai ales de la gătit 🙂 Spor tuturor!
Curatenia o face sotia in mare part, incepe din timp cate putin spaland perdele ,covoare ,stergand pereti ,curatind geamurile,si tot asa pana ajunge la final…
Ordine cu cateva zile inainte, iar in ziua de baza incep dimineata si nu imi planific altceva.
Mereu folosesc ziare dupa ce sterg geamurile, incerc sa tin din scurt praful ce se aduna zi de zi,il sterg Cu solutie speciala si scutur in fiecare dimineata cearsafurile.
Organizarea e secretul meu,structurez totul pe zile.Azi sterg geamurile,maine usile,etc.Si nu in ultimul rand folosesc produse de calitate care chiar curata si igienizeaza.
Anul acesta am aplicat o tactica noua care m-a ajutat sa termin curtenii într-o săptămâna. Prima zi am făcut curățenie pe balcon pentru a putea sa mă desfășor fără teama ca se vor murdari șirurile întregi de rufe puse la uscat și alte cele de prin casa. În zilele 2,3 și 4 am făcut dormitoarele și sufrageria: dimineața puneam la mașină perdeaua și covertura de pat și spălam covorașele, apoi după prânz, în timpul somnului fetiței mele, ștergeam praful și geamurile. Când se trezea ea, dădeam împreună cu aspiratorul și puneam perdeaua la loc. Uneori, dacă a fost o zi mai călduroasă, era uscată și covertura. Dacă nu, o puneam la loc a doua zi, împreună cu covorașele. Bucătăria am făcut-o în zilele 5 și 6 pt ca am avut de făcut și în dulapuri și frigider, iar în a 7-a zi m-am odihnit ca tot omul. În băi și pe hol fac curățenie săptămânal, deci nu a fost nevoie de ceva special. Astfel am putut să fac și curățenie și să păstrez și programul de plimbare de dimineață cu fetița mea.