027 

Ador crevetii!
Visez la ziua in care as putea locui intr-un orasel la Mediterana, unde dieta mea sa fie formata cu precadere din peste, creveti si calamari proaspeti.
Dar din lipsa unui asemenea paradis (profitati voi, cei ce stati pe acolo), ma multumesc cu ocazionale degustari de creveti „de Metro”

Ingrediente 

300 gr creveti
100-150 gr de unt
cam o lingura patrunjel verde proaspat, tocat foarte fin
 fulgi de chilli proaspat macinati
sare dupa gust

029

Daca lucrati cu crevete congelat, scoteti-l cu jumatate de ora inainte din congelator pentru a scapa de eventualul exces de gheata care ar aduce prea multa apa in sos. Si asta pentru ca – din pacate – pungile ajung sa formeze uneori flori de gheata prin depozitare necorespunzatoare.

Puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasc si sa se incinga si apoi adaugati crevetii.
Mie imi place sa ii tot invart in tigaie, pentru a fi „imbaiati” cat mai temeinic in untul proaspat.
Potrivesc la gust cu sare si adaug fulgii de chilli, proaspat dati prin rasnita pentru o aroma (si iuteala!) intensa si cat mai aproape de final patrunjelul verde, pentru ca acesta sa isi pastreze aroma proaspata in mijlocul untului.

Crevetii astfel preparati ii servesc alaturi de cartofi fierti si apoi prajiti in untur de rata sau gaina.