Crema pe care am obtinut-o este intens hidratanta. Are o textura foarte fina, se aseamana mai degraba cu un mousse. Mirosul este exact pe gustul meu – cafea & ulei de portocale – aminteste de bomboanele cu ciocolata de Craciun.
Dupa o raita pe vegis.ro, m-am aprovizionat si cu ingredientele care nu erau deja in bucatarie si m-am pus pe treaba:
100 gr ceara de albine
100 gr cafea
1/2 lingurita de ulei de portocale
1 lingurita ulei de samburi de caisa
3 pastilute de vitamina E
Pastilutele de vitamina E se dizolva in cafeaua calda.
Uleiul de masline si ceara de albine se pun la topit in bain-marie.
Lasa-ti pe foc pana cand ceara s-a topit integral.
Adaugati cafeaua (neaparat sa fie calda! altfel va raci brusc ceara), uleiul de samburi de caise si cel de portocale.
Pana acum a fost usor, acum urmeaza insa partea cea grea – amestecati cat mai des, altfel crema „se taie”- adica se raceste ceara, se strange si lichidul (aici cafeaua) ramane separat. Trebuie sa amestecati des pentru a nu permite aceasta separare.
Daca totusi vi se intampla asta, puneti vasul din nou in bain-marie si tineti-l acolo pana cand crema se leaga din nou.
Cand se raceste crema o puteti pune intr-un borcan, intr-un recipient de plastic sau, cum am facut eu, in forme de muffins 🙂
Ama, unde pot gasi uleiuri esentiale si ceara albine? La magazinele plafar?
Alina ar trebui sa fie uleiuri esentiale la plafar. de ceara nu stiu sigur – eu am luat-o de la magazin Apicola 🙂
o pastrezi in frigider?
Compozitiile exclusiv uleioase se conserva cu Vitamine E.
Pentru cele care contin apa iti trebuie un ulie de grapefruit sau Cosgard. Asta pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor in crema ta.
Multumesc, Roxana 🙂
Henrieta – da, la frigider am tinut-o