Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente.
Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si sa va arat cat de usor poate fi sa integrati in meniul zilnic alimente care poate nu le consumati, dar care pot aduce mari beneficii sanatatii familiei voastre.

In acest caz, eu am plecat de la ideea de a folosi putina spirulina si va recomand si voua sa o integrati cat mai des in meniu.

Vreau sa fac aici o paranteza si sa va spun ca, datorita popularitatii ei, spirulina a ajuns sa fie un produs prezent peste tot si – din pacate – in majoritatea suplimentelor de pe piata, calitatea ei sa fie cel putin indoielnica. Daca vreti spirulina adevarata, eu va recomand sa folositi fulgi de spirulina (ca acestia de aici). E suficient sa ii mirositi sa va dati seama de calitatea lor.
Spirulina are numeroase proprietati. Este o sursa bogata de nutrienti, creste energia, este o sursa foarte buna de proteine, este bogata in fier, ajuta sistemul imunitar, este anti-inflamatoare si antioxidanta.

Revenind la reteta mea – am pus cativa fulgi de spirulina la inmuiat in 1 lingura de apa. Dupa cateva minute, am adaugat o banana si am mixat bine, pana cand am avut o crema frumoasa.
*am pus si cativa stropi de zeama de lamaie, pentru a preveni oxidarea si pentru a ma asigura ca ramane culoarea frumoasa si verde a spirulinei.

Peste crema de banane si spirulina, am presarat cateva seminte de canepa, fulgi de cocos, cateva seminte de rodie si biscuiti cu cocos (fara zahar) de aici.

Pentru ca biscuitii sunt deliciosi, am mai mancat cativa cu pasta aceasta de susan, spirulina si cacao, care este absolut senzationala!
(o gasiti aici)