Natalia mea nu se prea da in vant dupa peste. Il accepta uneori in ciorba sau daca este servit pe o insula greceasca.
Marturisesc ca nu prea am gasit solutii sa o induplec, pana am descoperit aceasta reteta in cartea Laurei Adamache – 300 de retete pentru bebelusi si copii, de la Editura All.
Ingrediente
100 gr ton conservat in ulei
150 gr branza de vaci fina si bine scursa (Laura recomanda quark)
sare (daca mai e cazul)
putin marar
Branza si tonul se scurg bine si se mixeaza pana se obtine o pasta fina si usor tartinabila. Se adauga – dupa gust – sare si marar.
Merge grozav si pe bucatele de paine (decupate) sau ca sandwich in pachetel.
Pofta mare! 🙂
Merge si cu jumatate/trei sfert de unt. Untul sa fie la temperatura camerei, altfel este foarte greu de amestecat. Facut azi: 1 conserva ton in suc propriu stors de suc, 75% dintr-un baton de unt + 1 ceapa verde – delicios! 🙂
Pe langa ce spunea Eddie, eu am pus si sucul de la o jumatate de lamaie.
Da,este foarte bun.Desigur se mai poate jongla cu ceaoa verde,zeama lamaie,chiar iaurt.
Multumesc!
da, se pot face tot soiul de combinatii. mie imi mai place tonul combinat cu patrunjel verde, atunci cand nu poti manca ceapa 🙂
Singura problema ar fi faptul ca tonul este un peste contraindicat copiilor datorita concentratiei mari de metale grele ce, de regula, se gaseste in acest tip de carne de peste.
E destul de greu sa mai gasesti ceva curat azi. Cred ca solutia sta in a nu consuma nimic in exces.
Daca va manca copilul o data pe luna 2 lingurite de conserva de ton (ca nu cred ca un copil o poate manca pe toata!), nu cred ca este o tragedie.
In plus, au aparut si destule studii care arata ca aceasta concentratie de mercur in peste nu este chiar asa de periculoasa ptr sanatate, pe cat este lipsa pestelui din dieta.
[…] Am inceput cu o gustare simpla cu ton si branza (click aici pentru reteta) […]