400 g faina
200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
250 g zahar
5 oua
100 ml lapte
200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
1/4 lingurita scortisoara
praf de copt
200 g fistic
200 g fructe uscate (eu am folosit caise)
4-5 lingurite coaja de portocala rasa
2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.
3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.
4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.
5 Il lasati la cuptor cat timp e nevoie (eu testez aluatul cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca si abia apoi il puteti taia.
(* secret: inainte de a-l servi il puneam 30 de secunde in cuptorul cu microunde. timp suficient sa se inmoaie usor ciocoalata!)
Imi place noul fundal al blogului, e tare delicat, iar despre cozonac….mmmmmm…ce sa mai spun …ii simt mirosul, foarte bine a iesit. Te pup !
@Ginette – mersi 🙂 si mie imi place. a durat un pic mai mult pana am gasit un layout tematic, care sa imi placa si care sa fie si usor de utilizat.
cozonacul a fost delicios (desi pozele nu mi-au iesit prea bine 🙁 ) si a fost pentru mine o reteta inedita si aromata.
arata superb cozonacul si l-as incerca si eu , dar nu imi dau seama din explicatiile tale practic acest cozonac nu se framanta? vad ca folosesti praf de copt deci ar fi ca un chec la consistenta…