Costite de porc in multicooker sub presiune



Costite de porc in multicooker sub presiune
Ne plac mult costitele, dar recunosc ca nu le cumpar pe cat de des mi-as dori din cauza timpului lung de gatire. Si nu mereu reusesc sa imi rezerv atata timp cat ar avea ele nevoie sa se gateasca cum ar trebui.
Saptamana aceasta insa, am decis sa le gatesc in multicooker-ul sub presiune si am fost cucerita! Nu doar ca merge incredibil de repede – am terminat de gatit in aproximativ 1 ora -, dar carnea este incredibila: moale si suculenta, efectiv se desprinde de pe os. 

Hai sa iti povestesc cum am procedat. Daca ai si tu un multicooker sub presiune, te pot ajuta pasii “tehnici”de gatire, dar la ingrediente poti modifica in functie de preferintele tale sau de ce ai la indemana.

Costite de porc in multicooker sub presiune


1. Mai intai am pregatiti costitele. Le-am scos din ambalaj, le-am spalat si le-am pus pe o tava (sa curat mai usor dupa aceea).
Urmatorul pas este foarte important, desi poate fi deseori frustrant de facut! 🙂 Costitele trebuie curatate de pielita de pe partea interioara. Pana acum foloseam un cutitas pentru a cresta pielita si apoi sa o trag jos. Dar am vazut undeva pe net un domn care indeparta pielita cu furculita si am testat metoda aceasta. Iar la mine a mers mult mai usor asa! Am intepat pielita cu furculita, am ridicat-o usor cu ajutorul furculitei si astfel am putut sa o trag mai usor jos de pe intreaga suprafata. 

2. Am condimentat costitele cu un amestec simplu de sare, piper, boia, pudra de usturoi, cimbru uscat si putin ulei. Aici poti improviza dupa cum doresti.
Recunosc ca eu nu am mai avut vreme sa las costitele la marinat, dar ar fi ideal daca le-ai putea lasa cateva ore la rece. 

3. Am deschis multicooker-ul si am pus in el grilajul pentru gatire la aburi. Am turnat cam o ceasca de apa si am pus si o lingura de otet. Apa nu depaseste grilajul! 

4. Am pus pe acest grilaj costitele condimentate ca in imaginea de mai jos. Am setat multicooker-ul pe programul de gatit carne (45 min) si l-am lasat sa isi faca treaba. 

5. Dupa ce s-a incheiat programul, am depresurizat multicooker-ul si am scos (cu greu :)) costitele gatite. Le-am pus in o tava si le-am uns cu sos bbq (noua ne place cel de la Helman’s). Le-am pus in cuptorul incins pentru 5-7 minute. 

6. Le-am servit cu salata de cartofi (cartofi fierti la abur cu broccoli, porumb, ceapa rosie si ardei).