Cornuri cu ciocolata
Am vazut aceasta reteta aici si am vrut neaparat sa o pregatesc pentru ca mereu sunt in cautare de idei pentru micul dejun sau pentru o gustare rapida.
Cornurile acestea sunt simplu de pregatit, mai ales daca sunteti obisnuiti cu aluaturile si puteti apela si la un robot care sa il framante bine.

Cornuri cu ciocolata

Ingrediente
500 gr de faina
70 gr de unt
250 gr de iaurt
2 oua
120 gr zahar
1 pliculet de drojdie uscata
un praf de sare
aproximativ 200 gr de crema de ciocolata

*pentru asamblare: putin lapte
*pentru uns: un ou batut

Pregatiti faina in un bol si puneti in o gropita din mijloc drojdia si zaharul. Adaugati untul la temperatura camerei si incepeti sa il incorporati in faina. Adaugati apoi treptat iaurtul si ouale, pe rand. In tot acest timp framantati aluatul si nu va opriti pana cand nu aveti un aluat elastic si care nu se mai lipeste de peretii vasului.

Scoateti apoi aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, si framantati-l usor, dandu-i o forma rotunda. Pudrati putina faina in un bol si puneti aluatul in el. Mai pudrati putina faina si deasupra, acoperiti bine si lasati doua ore la crescut.

Dupa doua ore, il scoateti din nou pe o suprafata pudrata cu faina, il framantati usor si ii dati o forma lunguiata. Taiati aluatul in doua si apoi fiecare jumatate in cate 5 parti cat mai egale (in total sa aveti 10 bucati de aluat). Faceti cate o bila din fiecare bucata de aluat si incepeti apoi sa formati cornuletele.

Intindeti fiecare bila de aluat cu sucitorul. Eu am folosi sucitorul gasit la dm drogerie markt, cu ajutorul caruia pot alege grosimea dorita si am intins aluatul la 0.5 cm. Puneti putina crema de ciocolata ( eu am folosit una tot din dm) si cu o pensula, puneti putin lapte in fata cremei. Laptele va ajuta aluatul sa se lipeasca si nu va permite ciocolatei sa curga in timpul coacerii.

Cu un cutit, crestati aluatul – taiati sa fie formate gauri, dar nu taiati pana la capatul bucatii de aluat.
Ridicati marginea aluatului si inchideti ciocolata ca in un buzunaras. Apasati cu degetele pe aluat, astfel incat sa se lipeasca. Apoi rulati usor pana la capat si, la final, curbati usor, pentru a da forma de corn.

Vedeti cum am facut in imaginile de mai jos:

Dupa ce ati pus cornuletele in tava, acoperiti-le si mai lasati-le la crescut pentru 20 de minute.
Intre timp, incalziti cuptorul la 180 de grade.

Ungeti cornuletele cu un ou batut si bagati-le la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand vedeti ca sunt rumene si coapte.

Pofta buna!