030

Vara si-a intrat in drepturi. Caldura este inabusitoare, s-a strecurat perfid si in cele mai racoroase cotloane din casa si ne indeamna la o lene greu de alungat.

002 

In aceste zile fierbinti am decis sa nu mai pornesc aragazul, cu atat mai putin cuptorul. Dar tot imi e dor de copt si atunci mi-am mutat bucataria in curte. Urmariti pe pagina mea de Facebook albumul special creat – Gratare – pentru a descoperi alaturi de mine, zi de zi, cate se pot totusi gati pe grill.
Pana acum am bifat diferite fripturi (da, da, si traditionalii mici), garnituri variate de legume, tocanite, paine, deserturi cu fructe, strudel si chiar si cornulete cu dulceata 😉

Grill-ul pe care gatesc toate acestea este un grill Outdoor Chef pe carbuni de la Grill Society

032 

Reteta de care va povestesc azi se incadreaza in doua dintre provocarile mele personale – 1. de a gati zi de zi, timp de o luna, pe gratar (adica o luna de gatit in aer liber) si 2. de a gati cat mai multe retete dintre cele lasate mostenire de Radu Anton Roman (albumul cu cateva dintre aceste retete il gasiti aici – Proiectul Radu Anton Roman)

Cornulete de Hateg

Aluat
300 gr faina
1 ou
200 g unt
1 galbenus
100 gr zahar

Umplutura
dulceata (de care o fi)

Se amesteca ingredientele din aluat, se intinde aluatul subtirel, se pune putina dulceata si se ruleaza.

Se pun in cuptor sau, dupa cum ziceam, in grill si se lasa acolo pana se rumenesc.

La mine cornuletele au convietuit extrem de bine cu o tocanita care bolborosea linistit langa ele.
Si cu doi pumni de carbuni am gatit si mancarea pe acea zi, am copt si doua tavi de cornulete si nu am adaugat nici un grad in plus in casa 🙂

PS Am uitat sa spun – cornuletele le-am copt pe aceasta extraordinara plita de fonta (de care sunt pur si simplu indragostita si care stiu ca o sa ma tina cat traiesc ;))). In poze o vedeti cu partea pentru gratar, dar intoarsa invers este o tava perfect plata pe care puteti coace fara urme de gratar 🙂