Vara si-a intrat in drepturi. Caldura este inabusitoare, s-a strecurat perfid si in cele mai racoroase cotloane din casa si ne indeamna la o lene greu de alungat.
In aceste zile fierbinti am decis sa nu mai pornesc aragazul, cu atat mai putin cuptorul. Dar tot imi e dor de copt si atunci mi-am mutat bucataria in curte. Urmariti pe pagina mea de Facebook albumul special creat – Gratare – pentru a descoperi alaturi de mine, zi de zi, cate se pot totusi gati pe grill.
Pana acum am bifat diferite fripturi (da, da, si traditionalii mici), garnituri variate de legume, tocanite, paine, deserturi cu fructe, strudel si chiar si cornulete cu dulceata 😉
Grill-ul pe care gatesc toate acestea este un grill Outdoor Chef pe carbuni de la Grill Society
Reteta de care va povestesc azi se incadreaza in doua dintre provocarile mele personale – 1. de a gati zi de zi, timp de o luna, pe gratar (adica o luna de gatit in aer liber) si 2. de a gati cat mai multe retete dintre cele lasate mostenire de Radu Anton Roman (albumul cu cateva dintre aceste retete il gasiti aici – Proiectul Radu Anton Roman)
Aluat
300 gr faina
1 ou
200 g unt
1 galbenus
100 gr zahar
Umplutura
dulceata (de care o fi)
Se amesteca ingredientele din aluat, se intinde aluatul subtirel, se pune putina dulceata si se ruleaza.
Se pun in cuptor sau, dupa cum ziceam, in grill si se lasa acolo pana se rumenesc.
La mine cornuletele au convietuit extrem de bine cu o tocanita care bolborosea linistit langa ele.
Si cu doi pumni de carbuni am gatit si mancarea pe acea zi, am copt si doua tavi de cornulete si nu am adaugat nici un grad in plus in casa 🙂
PS Am uitat sa spun – cornuletele le-am copt pe aceasta extraordinara plita de fonta (de care sunt pur si simplu indragostita si care stiu ca o sa ma tina cat traiesc ;))). In poze o vedeti cu partea pentru gratar, dar intoarsa invers este o tava perfect plata pe care puteti coace fara urme de gratar 🙂
Ce reteta simpla!Arata delicios!
arata delicios de bine…mmmm deja parca le si simt gustul…cred ca sunt perfecte cu gem de prune…sau dulceata de piersici…cu siguranta am sa le incerc!Multumim ptr.reteta!!
Simplu si rapid de facut, pacat de noi cei care stam la bloc si nu putem gati in aer liber asa cum o faci tu.Abia astept sa imi fac curaj si sa ma apuc de pus in aplicare reteta ta 🙂
Cu asa mandrete de ajutor, nici nu putea sa nu-ti asa o bunatate!
Pupici
ma bucur ca va place reteta dragelor! 🙂 asa zicea si Radu Anton Roman ca este o reteta fff simpla, dar sunt cornulete atat de bune incat nu te poti opri din mancat :))
Ama, ce pret are grill ul pe care l folosesti?
Al meu este unul mai mare al colectiei si costa 936 lei, dar sunt si mai micute, care functioneaza pe acelasi sistem la 480. Uite aici mai multe info http://campinggrill.ro/pc/Gratare-cu-carbune-c2.htm
Ah si al meu e pe carbune. Sunt si pe gaz si pe curent 🙂
De mult nu am mai mâncat cornulete!