Continuand seria celor 7 metode de a face cookies , azi va prezint favoritele mele.
Ingrediente:
200 grame de faina
un praf de sare
150 grame de zahar
150 de grame de unt de arahide
2 linguri unt
2 oua
esenta de vanilie
dulceata de macese
Framantati aluatul si eventual adaugati un plus de faina daca este cazul, pentru a obtine un aluat cat mai maleabil si putin lipicios.
Formati cu mana mici bilute de aluat si asezati-le in tava. Cu degetul mare impingeti fiecare biluta pentru a forma o gaura in mijloc. Astfel formate lasati prajiturelele la rece pentru 30 de minute.
Dupa 30 de minute introduceti-le in cuptorul incalzit in prealabil si coaceti-le in jur de 30 de minute sau pana se patrund.
Dupa ce ati scos prajiturele din cuptor, incalziti in cuptorul cu microunde 2-3 linguri de dulceata de macese si lichidul format turnati-l in fiecare prajitura. Lasati sa se raceasca si puteti servi.
Din cate am observat eu sunt foarte rezistente in timp si datorita consistentei speciale nu se usca nici dupa cateva zile si isi pastreaza aceleasi calitati.
ce super is, vai ce imi plac:D
felicitari pentru blog.Sunt si eu la inceput si ma inspir din bloguri asa frumoase ca ale tale.
Spor la treaba.
http://truedelights.worpress.com/
va multumesc :))