De azi am o noua rezolutie (asa, de mijloc de an): din casa mea nu vor mai lipsi niciodata macar un soi de cookies sau biscuiti homemade! Am zis.
Atat de simplu de fac, atat de rapid si de usor, sunt rotaiti cu atata incantare si bucurie, incat imi e si rusine ca fac asa ceva din an in pasti. Sa nu mai spun, ca se fac pur si simplu cu resturi de seminte si cereale. De exemplu, eu mai aveam cateva bobite de fructe goji intr-o canuta, pe care le ceruse Natalia, dar nu le-a mai mancat. Un pumn de nuci si cam 50 de grame de alune macinate, de la o alta reteta. Toate au sfarsit aici. Si ce minunatie a iesit! ♥
Ingrediente
120 gr unt
40 gr zahar
1 ou
150 gr de faina
o jumatate lingurita praf de copt
un praf de sare
140 gr fulgi de ovaz
aprox 30 gr goji (dar puteti pune si alte fructe uscate – stafide, merisoare)
50 gr nuca maruntita
50 gr alune maruntite
30 gr fulgi de cocos
Am lucrat cu mixerul si am batut oul cu zaharul si untul. Am integrat treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea, am format aluatul si apoi – amestecand cu o spatula – am adaugat si restul de ingrediente (fulgii, goji, nucile).
In tava mare a aragazului, tapetata cu hartie de copt, am pus cam jumatate de lingura din aluat, lasand inca pe atat distanta intre ele.
Au stat in cuptorul incins in prelabil pentru aproximativ 15 minute, pana s-au rumenit.
Deliciosi! O sa ii incerc cu siguranta cand incepe cel mic scoala!
I-am facut vineri si sunt intradevar deliciosi, sunt perfecti pentru micul dejun, multumesc pentru reteta
delicioase !!!