Aceste mici prajiturele (care au de fapt o consistenta de biscuiti :)) sunt foarte practice si elegante. In primul rand sunt practice pentru ca puteti pregati aluatul azi si sa le coaceti toata luna. In al doilea rand sunt foarte elegante datorita ingredientelor deosebite si a aromei care merge cu o cana buna de ceai la orice ora din zi.


Ingrediente:

150 gr de faina
50 gr zahar
5 linguri de unt
un praf de sare
1/2 lingurita din fiecare: cardamon, scortisoara si piper negru

Frecati bine untul cu zaharul pana obtineti o pasta cremoasa si asaugati treptat, in ploaie, faina.

La final integrati in aluat si condimentele (puteti sa adaugati in plus, depinde de gusturi).

Asezati aluatul pe o folie sau pe hartie de copt (eu am constatat calucrez mai usor cu folia), rulati si puneti aluatul la congelator pentru minim o ora.

Scoateti-l din congelator si taiati-l felii si dati la cuptor. Ca sa taiati mai usor, pregatiti un vas cu apa fierbinte in care sa inmuiati lama cutitului dupa fiecare felie taiata.


Nu trebuie sa folositi tot aluatul. Puteti taia doar cateva feliute si dati restul la congelator, unde poate fi pastrat pentru o luna.