Cu cativa ani in urma, sotul meu a fost intr-o delegatie in Croatia si gazdele de acolo i-au dat cadou un cos cu produse traditionale croate. Printre ele erau si numeroase produse de la Podravka, produse pe care nu le cunoasteam si nu le vazusem pana atunci in Romania. Dar ne-au placut tare mult toate, iar preferatele mele au fost borcanele de Ajvar (zacusca de ardei cu vinete).
Acum am avut ocazia sa incerc si sortimentele de condimente pentru grill, dar si Naturella. Veti gasi in pozele de mai jos si lista lor de ingrediente, in caz ca sunteti curiosi (stiu ca eu am fost).
Iar azi va invit la un concurs in care aveti ocazia sa castigati si voi doua cosuri de produse in valoare a 50 de lei fiecare, cu produse din gama EVA (vedeti aici gama de conserve de peste), dar si condimente Naturella si Grill (vedeti aici mai multe detalii).
Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu la aceasta postare, in care sa imi spuneti care este metoda voastra preferata de a servi tonul sau sardinele? 🙂
Concursul se va incheia pe 22 februarie si voi extragere castigatorul cu random. org, in ordinea sosirii comentarilor.
Castigatorii concursului sunt Matei Madalina si Andreea. Astept datele voastre de contact pentru a vi se expedia premiul! 🙂
Paste cu ton,ciuperci,smantana si usturoi
Imi place sa mananc tonul in salate. Conserva de ton EVA este printre preferatele mele de ceva timp.
Noua ne place mult salata cu ton, multa salata verde, putina branza, ridichii sau rosii si masline. Eu adaug nuci tocate si o lingurita de maioneza, sotului nu ii place, el sare peste aceasta etapa. Asezonam cu sare, piper, ulei si otet/helas/zeama de lămâie. Sardinele din conserva simple sau cu putina zeama de lămâie.
Mie imi place sa mananc tonul pe paine cu unt si ceapa 🙂
Tonul la conserva il mancam cu porumb si orez prajit.
Tonul îl mănânc în salate cu salată verde, porumb și ou fiert.
Tonul la conserva il mananc de obicei cu paine prajita, telemea de capra si castravete.
Pasta din ton , crema de branza ,patrunjel si zeama de la lamaie
Noi mancam tonul in salata, cu porumb, orez fiert si avocado
Noi îl mancam pe pâine prajita, într.un fel de pasta cu avocado și ceapa roșie, asezonat cu lămâie. 😋
Uau deja „imi ploua in gura” ce frumos povestesti, reteta mea preferata este de salata cu rucola, mozzarela si binenteles ton pe cat de simplu pe atat de gustos.
Mie imi place tonul cu paste si sos de rosii sau in chiftelute.
Ton cu ulei de masline si suc de lamaie- pe paine.
Paste cu ton si pesto si parmezan.
Mie imi place tonul in cu salata verde si porumb, iar sardinele direct din conserva.
Salata verde, ton, zeama de lamaie, piper si sare.
O salata simpla cu ton, dar de efect. 🙂
Tonul il preferam in salata cu ceapă , roșii tăiate cubulete mici si porumb.
Ton cu ceapa si maioneza.
Îmi place să mănânc tonul in salata, in sandwich cu ton, porumb și puțin sos de roșii sau paste cu ton.
Sardine nu prea mănânc.
Imi place sa combin tonul cu rosii, porumb si lamaie
Eu îl mănânc doar ca salata cu porumb si zeama de lămâie. Îmi place foarte mult așa. 😉 🙂 Iar sardine, simple, direct din conserva dacă sunt cu sos de roșii sau cu zeamă de lămâie dacă sunt în suc propriu.
Fac o pasta cu unt, brânză si lămâie. Pe pâine prăjită.
In ultima vreme imi plac mancarurile simple. Am facut farfalle cu ton si mi-a placut. Sau salata de ton cu avocado, zeama de la un sfert de lamaie, sare, piper.
Noua ne place tonul simplu in salata – salata verde, ceapa, branza(optional), rosii, masline. Copiii si sotul mai adauga cateodata porumb. Apoi asezonat cu sare, pipier, ulei de masline si otet. Yammmi. Deja ma gandesc la cina de maine .:)
Ton cu ceapa si lamaie cu paine sau in salata.. cat mi simplu 🙂
La noi nu a prins tonul, mai ales cu paste. Fiul il adora in salata cu salata verde, ceapa verde, porumb si doar zeama de lamaie si ulei. Eu prefer oricand un sandvis cu sardina sau sprot pe paine integrala prajita un pic si cu lamaie. Naturella imi este familiara dar conservele de la Eva nu le-am vazut inca in Bucuresti.
Mie imi place tonul in cu salata verde .
Salata de ton cu unt sau simplu direct din conservă:)
Buna, Noi mâncăm tonul cu salata, porumb, avocado, lamaie. Îl mai mâncăm și cu paste.
De mare succes la noi in casa este pasta de ton cu cartof fiert. O pregatesc la toate petrecerile si nu numai.
P.S: Recunosc ca atunci cand am vazut Vegeta am avut o clipa de repulsie, dar sincer m-au surprins ingredientele. Nu ma asteptam sa nu vad macar un monoglutamat acolo 🙂
Fiicei mele ii place mult salata de paste cu ton, ceapa rosie si multa zeama de lamaie.
Tonul îl mâncăm cu salata verde dresing cu ulei și zeamă de lămâie și un pic de ceapă verde iar sardinele însoțite doar de pâine prăjită și ceapă.
Pasta de ton, pe paine. E preferata mea 😊
Totul imi pace mult cu ceapa si maioneza, eventual putina lamaie. Fac o pasta tartinabila.
Eu in salata le manac.
Imi place sa mananc tonul cu maioneza celari porumb si avocado.
Imi place mult tonul din conserva, atat in salate, cat si cu paste, iar cand ii foamea foarte mare imi place si gol(cu paine). 😉😊
Cel mai mult ne place pizza cu ton si branzeturi. 🙂
Cu pâine prăjită și un strop de lamaie
De obicei mananc tonul si cateodata sardinele in doua moduri: cu paste, legume trase in tigaie si lamaie sau cu orez, legume mexicane si sos rosu
Varianta mea preferată este salata de năut cu ton. Simplu și rapid, și de făcut și de mâncat 😉
Cel mai mult imi place sa mananc tonul asa simplu, cu zeama de lamaie si paine prajita, dar mai gatesc si paste cu ton si sos de rosii. Ce frumos ar fi sa castig….ar fi cadou de ziua mea 😉
Noi mancam tonul cu porumb, ceapa si lămâie.
Salata- ton ceapa zeama lamaie maioneza porumb
Mousse de sardine cu cremă de brânză,
Tonul îmi place pe pâine prăjită cu avocado, ou, salată.
Tonul îmi place mult cu avocado si ouă.
Sardinele cu usturoi 😉
Pastele cu ton si pizza cu ton sunt preferatele familiei.
Sandwich cu ton!!! Cu ceapa, unt si castraveti murati! Un deliciu!!!
In ultima vreme prefer tonul in salata de paste cu ceapa. 😊😁
Salata de ton cu ceapa rosie, porumb, ardei verde si maioneza.
Noi preferam salata cu ton: salata verde/baby spanac/valeriana, ton, porumb, rosii/suc de lamaie, un strop de ulei de masline si crutoane.
In ultima vreme consumam foarte des sardine. Le combinam cu diverse, dar le consumam si simple alaturi de paine prajita, spre esardine
Salata cu ardei copt, cartof dulce copt si sardine
Salata orientala cu sardine
Cous cous cu ton
Cartof copt umplut cu ton si sos de iaurt
Copiii mei adora pasta de ton, cu maioneză, ou fiert, porumb, sare, piper. Sardinele le servim cu praz tăiat fin și sărat.
Mie imi plac sardinele cu multa, multa lamaie si paine neagra.
Ne place salata de ton( salata verde, ton, ulei de masline, lamaie, usturoi pisat)
Salata de ton pe primul loc si paste cu ton, parmezan si chilly
Tonul il consumam in salata sau cu spaghete.
Salata contine ton bucati in ulei, castraveti murati, porumb dulce de la cutie, masline negre mari si carnoase, zeama de lamaie dupa gust. Salata se serveste rece, de la frigider.
Iar spaghetele le facem asa: usturoi calit in ulei si unt, peste care se adauga rosii pasate, dupa 1-2 minute se adauga tonul bucati in ulei si se da la o parte de pe foc. Spaghetele fierte separat si scurse, se adauga peste compozitia de mai devreme, se amesteca cu grija si se servesc calde.
Pofta buna! 😉😃😆
In salata, ton cu paste sau pur si simplu direct din conserva
Buna ziua,as dorii sa ma inscriu la acest minunat concurs,daca nu va suparati!
Referitor la subiectul concursului,iubesc sa pregatesc tonul astfel-o conserva ton,2 linguri maioneza,sucul de la o jumatate lamaie,putin piper.Se amesteca,si se poate servi.
POFTA BUNA!
Imi place salata din ton cu oua fierte,ceapa,avocado si patrunjel.
Salata verde cu ton, porumb, ardei si măsline sau fasole. Sau paste cu ton. Sardine nu prea mancam
Tonul in prefer in salate sau ca topping in pizza.
Tonul imi place cu un pic de lamaie , usturoi si paine prajita
Imi place tonul in salata si cu peste.
Ton cu avocado, in salata cu porumb.
Ton cu soaghete🤗🤗
Noua ne place tonul exact asa cum e. Daca cumva ne e foame si nu avem nimic pregatit se mananca direct din conserva, cu sau fara lamaie.
Nou facem des salata cu ton. Ne place mult si se face repede :).
Ador tonul aşa cum este cu un pic de lămâie 🙂
Sardinele nu ne plac. Tonul îl mâncăm așa simplu, din conservă sau cu ou, avocado și pâine prăjită sau cu salată verde și porumb.
Salata de ton cu ceapa roșie si porumb (lămâie) sau crema de brânza cu ton (lămâie, boia de ardei, putin piper/chivas)
Tonul il mananc rasturnat din conserva fara sa i fac nimic amestecat cu boabe de porumb si piper.
Ador tonul in general. Cel mai mult imi place pizza cu ton. dar imi place sa-l mananc si direct din conserva. In familie noi mancam conserve de peste.
Bruschete cu ton, rosii si usturoi! Sardinele le mâncăm cu lamaie stoarsa si paine de casa proaspătă.
Cel mai des folosesc tonul in salate, dar și cu paste sau direct din conserva. 🙂
Tonul imi place cu salata verde si porumb. Delicios.
Salata de ton cu porumb dulce si castraveti murati este preferata mea.
Tonul in salata….si cu boabe de porumb! Un pic de lamaie. Hm…!
Noua ne place mult reteta ta de sandvis cu pasta de avocado, ton si ou moale.
Imi place tonul in salate si cu paste.
Știu ca-s multe feluri geniale de a folosi tonul in bucătărie, însă îl prefer simplu, adăugat intr-o salata.
Cel mai des folosesc tonul in paste, dar și în salate, sau pur și simplu daca îmi este pofta îl mănânc ca atare din conservă.
Tonul imi place cu paste si porumb.
Sardinele cu paine prajita.
Tonul imi place sa-l mananc in salata, pizza sau sub forma de crema, cu paine prajita. Sardinele imi plac in ulei, cu lamaie si paine.
Tonul stropit cu zeama de lamaie il pun in salata, sau il pun pe paine prajita unsa cu unt. Sardinele imi plac cu paine prajita si ceapa rosie.😍
Eu nu stiu daca o sa vi se para ciudat, dar eu cel mai des folosesc tonul la pizza, noua ne place mult de tot pizza cu ton si porumb😊, o minunatie❤
Bafta tuturor!!!
Salata cu ton
Salata verde, lamaie si cateva bucatele de ton…pranzul perfect la birou
Tonul imi place gol, doar cu lamaie. Il ador! Si sardinele la fel.
Noi iubim tonul cu paste, fie in salata rece!
Tonul – fac o slata cu: salata verde, porumb, ceapa, lamaie sau mai fac o pasta de peste: mixez tonul cu unt, ceapa, ou, lamaie, piper
Sardinele – le pisez cu furculita cu niste zeama de lamaie si le mananc cu paine
Salata de ton cu masline, porumb si maioneza sau salata mexicana de ton cu fasole rosie si porumb sau salata de sardine cu ceapa rosie si lamaie
Ador salata cu ton!
Fetita mea mananca pastele cu ton.
Pestele la conserva imi place doar cu paste si branza framantata de casa 🙂
Salata verde, castravete, rosie, ceapa sau pasta de peste.
Cel mai mult imi place tonul cu baby spanac, boabe de porumb, masline, avocado si ceapa.
Paste cu ton.
Tonul si sardinele le mancam in familie, simple, doar cu lamaie si paine calda!
Adoram tonul in salata cu porumb!Sardinele le mancam direct din conserva.
Salata de ton, cu muuuult porumb si salata Iceberg (parca asa se numeste), iar sardinele le papam asa simple, cu zeama de lamaie. Multumim
Bruschette cu ton si pasta de fasole.
Sardinele langa cartofi natur si patrungel.
Tonul gatit sos pt spaghete cu ceapa si ardei sau salata cu porumb si ce mai avem prin frigider.
Eu tonul îl mănânc cu salată verde și ridichi+lămâie,iar sardina frecata cu unt pe pâine,miaaam…
Tonul in prefer in salate sau paste
Noi mancam ton doar in salata : ton, porumb, ardei kapia, ceapa, masline (uneori) si otel balsamic.
Tarta cu ton si rosii cherry.
Keep it simple! Direct din conserva, cu putina lamaie si paine proaspata. Un deliciu!
Tonul îl servim facand Salata cu ton cu salata verde, branza, ridichii sau rosii, ou fiert si masline., zeama de lămâie. Sardinele din conserva cu zeama de lămâie si paine prajita.
Noua ne place tonul amestecat cu ceapa rosie si branza tartinabila. Iese o crema super! Sardinele le mancam cu paine prajita si salata verde.
Ton cu putina zeama de lamaie, ceapa rosie, porumb si paine proaspata 🙂
Noua ne place tonul simplu sau cu paste!Mancam cu placere toti 3!
Salata, pizza.
Paste cu ton, piure de rosii, usturoi si putin cascaval ras deasupra. Simplu si delicios.
Tonul il pun in salate,iar sardinele le mananc asa simple,doar cu paine.
Tonul imi place cu salata, porumb si paste cu ton.
Sardine mănânc foarte rar și atunci doar simple, cu zeama de lămâie sau ceapa, iar tonul îl pun în salata, cu ceva frunze, măsline, porumb și oua fierte.
Tonul il prefer in salate cu cu ceapa rosie,porumb,salata verde,lamie,ulei de masline,sare,piper
Salata de cartofi cu ton, ceapa si lamaie
Ton cu ceapa si maioneza ,dar merge perfect si la oua umplute
Prefer tonul în salate cu porumb fiert dar iubesc sa mănânc o conserva cu lămâie și cu pâine proaspătă.
Îmi place pizza cu ton sau ton cu salata verde și porumb
Salata de ton cu cartofi fierti si maioneza cu un strop de lamaie 🙂
Preferata noastra. Sardine doar simple cu lamaie
Sardinele simple, langa hrisca fiarta cu un pic de unt la sfarsit. Tonul la fel, langa hrisca fiarta sau in salata cu porumb. Eu mananc uneori cu paine, direct din conserva.
Imi place tonul in salate sau ca atare,gatit cu sos de capere si smantană,iar sardinele imi plac prajite cu sos de lamaie si usturoi!
Imi
Place salata de ton cu porumb si maioneza
Tonul cel mai mult ne place in salate.
Varianta – ton in suc propiu, telina apio, ceapa salota/ rosie, fenicul, mar, stafide, ou fiert tare, putin sos Tabasco, sare, piper, iaurt
Sardine in suc propiu cu guacamole/mousse de avocado cu iaurt si usturoi pe paine prajita de secara.
Sardinele le servesc pe felii de baghete unse cu unt si o feliuta de lamaie
Buna Ama, tonul din conserva il pregatesc de obicei cu salata, bogata in legume crude, sau cu paste integrale. Sardinele de prefarat in stare cruda, le gatesc pe gratar, impreuna cu legume si sos cu lamaie si putin usturoi.
Tonul este una dintre „carnurile” noastre preferate. Sotului nu ii prea plac pastele, dar ar manca tot timpul paste cu zuchini, ton si sos de rosii. Un alt fel preferat sunt vinetele cu ton, porumb si mozarella la cuptor. Recent chiar am facut o salata nicoise cu ton(cartofi, ceapa rosie,fasole verde, mazare, ton, masline si ou). Si ultimul fel cu ton care ne place foarte mult sunt mini pizzete(dintr-un aluat de paine/pizza se fac niste gogosi sarate, pe care punem sos de rosii, ton si mozarella).
Imi place cel mai mult salata de paste cu ton. Fierb pastele si apoi le amestec cu ton, cu multa lamaie, ceapa verde, busuioc si boabe de porumb. E un deliciu. Iar sardinele imi plac cu sos de rosii si lamaie.
Dacă prind vreo bucata de ton la pescărie, o prefer făcută pe grill fără condimente, ulei sau alte cele și „asezonat” cu orez basmati. Conserva de ton o mâncăm în salată cu diverse (ce avem prin casă) sau cu paste (ton, paste fierte, castraveți murați, gogoșari și maioneză). Sardine nu mai țin minte când am mâncat ultima dată…
Conservele de ton sau sardine imi plac sa le servesc in felul urmator : – folosesc 2 conserve , o ceapa medie ca marime , jumatate de pachet de unt , putina sare , piper , boia iute si zeama de la o lamaie , amestec bine ingredientele cu blenderul si dau la frigider . Servesc tartine cu paine prajita unse cu pasta din peste , decorate cu masline , gogosari si patrunjel.
Salată de ton cu valeriană, iammmi!!
Il pun in salata de cartofi
Am incercat de curand o reteta pentru o pasta de ton, care a avut mare succes la noi in familie; am amestecat ton, cu maioneza si cu unt de 82% grasime, cu lamaie si ceapa. Recomand aceasta combinatie.
In lasagna cu ton si sardine. 1/2 pachet foi de lasagna, 500-700 ml sos bechamel, 2 cutii de ton in ulei, 1 cutie de sardine in ulei, 1 ceapa, ulei de masline, 2 rosii bine coapte, busuioc verde, 1 cana pasta de rosii, sare, piper, oregano uscat, parmezan ras.
Salata de ton cu porumb
Tonul il mancam cu paste sau salata cu fasole boabe, ceapa ulei de masline si ton.