063


 Am vazut reteta aceasta la Teo si mi-a placut foarte mult ideea, mai ales ca noi suntem mari fani clatite 🙂 
Asa ca am adaptat-o dupa gusturile si frigiderul nostru si iata ce a iesit. 

Ingrediente pentru clatite
600 ml lapte
100 ml apa minerala
1 ou
250-300 gr faina
o canuta de cafea de spanac tocat si scurs de zeama
2 catei de usturoi dati pe razatoare
sare
putin ulei pentru tigaie
Pentru umplutura
3 cani de carne de pui tocata 
1/2 ardei gras 
2 cepe verzi
o mana de masline
 sare, piper 
o cana de bulion
busuioc
organo
100 gr cascaval

Am facut aluatul de clatite amestecand ingredientele de mai sus si l-am lasat la rece cam o ora. 
Apoi am  pregatit clatitele si am ajustat aluatul din mers in functie de preferinte.
Puiul l-am fiert pentru o supa, l-am scos din zeama si am tocat si curatat carnea de pe oase. 
Intr-o tigaie am calit usor ceapa cu ardeiul, am pus si carnea sa se aromeze alaturi de ele, am adaugat maslinele, am sarat si piperat dupa gust si am umplut cu aceasta compozitie clatitele. 
In reteta originala se adauga si crema de branza la compozitie, eu am sarit acest ingredient pentru ca sotul nu consuma lactate. Am avut putin emotii ca „nu se va lega”, dar nu au fost probleme.
060

Clatitele rulate si umplute le-am pus intr-un vas ceramic termorezistent si am turnat peste ele bulionul amestecat cu oregano si busuioc. La fina, peste portia mea, am pus si cascaval. 

Se da la cuptor pentru 20-30 de minute sa aiba timp clatitele sa se balaceasca in sosul de tomate si sa se topeasca cascavalul. 

Se servesc calde. Pofta buna! 🙂

064