O vreme am tot pregatit salate cu bulgur, dar ne-am cam saturat de ele. Deh, ai casei nu s-au prea dat in vant dupa textura bulgurului. Asa ca, ramasa inca cu materie prima, am decis sa o strecor pe ici, pe colo, pe unde pot si sa o consumam totusi.
Si stiti cum e: cand te impinge nevoia faci cele mai faine descoperiri.
Asa este si in acest caz: combinatia aceasta de ciorba cu legume, carne frageda si bulgur a avut un succes urias si toata ciorba a fost mancata cu pofta!

Ingrediente 
1 rasol de vitel
1 ceapa
3 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 pastarnac
1/2 telina
1 cana de mazare
1 cana de broccoli
1/2 cana conopida
1/2 cana fasole verde
patrunjel verde
1/2 cana bulgur
sare si piper dupa gust
  • Puneti la fiert rasolul in apa rece cu sare si spumati cat este nevoie.
  • Cand nu se mai ridica spuma, scoateti rasolul si lasati-l la racit. Adaugati in ciorba radacinoasele tocate si ceapa.
  • Cand s-a racit rasolul, curatati carnea de pe oase, taiati-o sau sfasiati-o in bucatele mici si adaugati-le inapoi in ciorba.
  • Cand legumele sunt (aproape) fierte, adaugati restul de legume (broccoli, conopida, mazare, fasole verde) si bulgurul. Mai lasati pe foc pana s-au fiert si acestea si la final adaugati verdeata.
  • Optional o puteti acri cu bors, in zona noastra nu se prea foloseste si noi o preferam dulce.

Pofta mare!